Roze tricot T-shirt

IMG_3362Soms heb je gewoon zin om eens iets lekker simpels te maken. Iets eenvoudigs en snel klaar.  Aan de andere kant zijn er nog zoveel zaken die je als aspirant-naaister wilt uitproberen dat je jezelf steeds uitdagingen stelt. Als goeie Belg vinden we weer een compromis: een simpel T-shirt, maar in tricot te naaien, en mouwen en zoom af te werken met een tweelingnaald.

Omdat een T-shirt maar iets saais is, leek het me leuk om de schoudernaden een gedeelte open te laten, zodat je een bloot stukje schouder ziet. Verder speelde ik nog met het idee om er strikjes op te plaatsen, maar de tricot heeft al wat glitters, da’s voldoende als versiering. Het patroontje is het T-shirt  Alison en komt uit de Veritas-magazine, de glittertricot ook.

IMG_3356

Het in elkaar zetten van de T-shirt was relatief gemakkelijk, maar ik merkte snel dat ik geen fan ben van tricot: je moet een stretchsteek gebruiken, en die is veel moeilijker los te tornen dan een gewone steek. Daarbij was mijn garen was zó bijpassend, dat ik bij het lostornen van een centimeter al koppijn kreeg van het turen naar die draden. Maar ik wou weer een uitdaging dus en avant! De schouderstukjes openlaten was niet moeilijk: gewoon omzomen en 15 cm in het midden openlaten. De rest van het T-shirt is gewoon fijn en veilig om te doen. De afwerking met een tweelingnaald bleek een moeilijke kennismaking: het kostte me drie tweelingnaalden voordat ik de zomen van de mouwen en de onderkant proper kreeg. In het begin rolde de stof tussen beide stiksels op, maar een tip om je steken groter te zetten en je draadspanning niet te hoog bleek enigszins te werken, hoewel je het effect niet volledig weg krijgt.

IMG_3345Resultaat : een fijn leuk T-shirt dat enig staat op een jeans of een donkere broek; sportief en chique tegelijk. De volgende keer maak ik het T-shirt wel iets langer. Met het omzomen vond ik hem net iets te kort  Maar het patroon is zeker een blijvertje.

Tot schrijfs!
Margot

14 gedachten over “Roze tricot T-shirt

Geef een reactie