Toffe sterrentruitjes

Het was een tijdje geleden een heuse hype in naailand; de Astertrui van La Maison Victor. Ik kon haast niet achterblijven, al hink ik toch een eindje achterop. Dit leuke sterrentricootje van Droomstoffen leende zich perfect voor een sportief truitje, ideaal voor de frissere zomeravonden op een terrasje.

FullSizeRender (2)

Het stofje is van een iets zwaardere kwaliteit, waardoor noch de naaimachine, noch ik moeite had het te verwerken. De ideale stof voor naaistertjes die, net als ik ooit, huiverachtig staan tegenover tricot.

Ik las in talloze blogs dat de Astertrui een heel eenvoudig patroontje is. Na het knippen in een uurtje gefikst. Niet zo voor mij… Ik moest de halsboord een keer of drie terug losmaken, en omdat ik geen boordstof gebruikte, maar gewone tricot, moest ik de andere boorden wat langer maken. Opnieuw knippen dus. Gelukkig had ik ook gelezen dat de trui erg kort valt, en had ik hem dus acht centimeter verlengd. En ja hoor, na een halve dag gevloek en gepruts, past het truitje perfect. Deze krijgt zeker nog een broertje of zusje!

Met de rest van de stof maakte ik mijn eerste jongens T-shirt ooit! Met zijn stroblonde haar en heldere blauwe ogen doet mijn neefje Lou de sterren op het tricot verbleken… Hij was zo blij met zijn shirt, dat hij het niet meer wilde uitdoen, ook al paste het niet bij zijn broek. Lou in de wolken, ikke gelukkig!

IMG_5312IMG_5307IMG_5309

Vind jij het kunnen, zo’n sterrenstofje voor een volwassen vrouw? Heb je zelf al eens iets gemaakt met een ‘kinderstofje’? Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Tot snel!
Lieve

18 gedachten over “Toffe sterrentruitjes

  1. Heel mooi stofje, staat je heel goed! Ik heb net eentje uitgeknipt en ik werk ook met tricot voor de boorden ipv boordstof. Wat heb je juist moeten veranderen aan de boorden? Ik lees overal dat je ze 2 maten kleiner moet uitknippen maar zou dat dan enkel zijn als je met boordstof werkt?

    Like

  2. Het staat je super! Had ik niet verwacht van zo’n motief… Heb ook nog zo’n motiefje liggen, dus ik maak er direct een projectje van (naast al die andere natuurlijk… 😬)

    Like

  3. Ik heb een zwart stofje liggen met witte cactussen erop. Twee maanden na aankoop nog steeds niks van gemaakt, want ik vind ‘m toch een beetje kinderlijk… Voortaan ben ik kritischer!

    Like

Geef een reactie