Sew-challenge accepted!

Een tijdje geleden gingen Margot en ik naar een supergezelligd blogmeet, georganiseerd door Davina. We schreven ons ook in voor onze allereerste sew challenge. Twee weken geleden ging Margot aan de slag met haar criteria, deze week mag ik mijn resultaat tonen!

Stephanie en ik daagden elkaar uit. Toen ik de criteria las die zij voor mij bepaald had, moest ik toch even slikken… Juffrouw kersjes wilde dat ik een broek naaide, met een knipoog naar the army en met een streepje fluo. OMG, een broek??? Er rolden inderdaad al twee broeken van onder mijn naaimachine. Al zijn ze perfect draagbaar, de weg ernaar toe was telkens heel bumpy. Fluo? Als ik iéts nóóit draag, zijn het felle kleuren. The army lag ook al moeilijk; I’m airforce, baby! Camouflage draag ik enkel als ik er écht niet onderuit kan…

De vertwijfeling was echter van korte duur. Na een brainstorm met Margot, zag ik het helemaal zitten! Met de winter voor de deur kijk ik er al naar uit ’s avonds gezellig in de zetel te zitten, gewikkeld in een dekentje, gekleed in een lekker warme pyjama. Yvette hielp mij de volgende dag al aan een mooie mosgroene tricot, gecombineerd met een alternatieve sterren-camouflageprint. Voor een streepje fluo zorgde ik met een fel geel-groen lintje, en met drie superschattige sterrenapplicaties uit Veritas. Ook over het model hoefde ik niet lang na te denken: in het boek Love at First Stitch staat het patroon van een heerlijk losse pyjamabroek. De Kyotojurk uit La Maison Victor hertekende ik tot een bijpassend shirtje.

Ik weet alvast wat ik inpak voor mijn volgende militaire kamp. Eens kijken of mijn collega’s de humor ervan inzien 😜.

Wat denk je, ben ik geslaagd in de uitdaging?

Wat de andere deelneemsters aan de blogchallenge maakten, kan je zien bij Lilliepawillie, Do-Didit, Emma en Mona, Naadjes en Draadjes, Yerasi, De Zussen, Juffrouw Kersjes, Sisko By Mieke, Mijn Leven met 4 helden en Sewlisi

Tot snel!
Lieve

31 gedachten over “Sew-challenge accepted!

    1. Ik heb de kleinste maat getekend. Er zat 1,5 cm naadwaarde in het patroon, die heb ik verminderd tot 1. Verder heb ik de hoogte verminderd, om een contrasterende tailleband aan te zetten. Voor de rest niets veranderd.

      Like

Geef een reactie