Bib Mechelen: mekka van naaiplezier

Het is toch altijd leuk om in een stadje te wonen waar de bibliotheek leeft. Ik heb schitterende jeugdherinneringen aan de bib in mijn dorp, maar met het ouder worden zijn mijn bezoekjes aan de boekentempel steeds zeldzamer geworden. Dat gaat nu veranderen! Want heeft Mechelen een superformule om naaifans aan te trekken.bib3

Je vindt er een creatief hoekje rond naaitechnieken, inspiratieboeken, verschillende naaiboeken met patronen, en het beste: alle benodigdheden om je patronen ter plaatse over te nemen. Er ligt ook nog een stapel naaitijdschriften om je helemaal uit te leven.

Het systeem is simpel: wil je een inspiratie- of naaiboek zonder patroon doorneuzen, dan kan je dat gewoon als boek uitlenen zoals elk ander romannetje. Is het een boek met patronen, dan vraag je gewoon aan de balie of ze je het patroon even geven, en neem je rustig het patroon over aan één van de grote tafels. Die boeken mogen de bib niet verlaten. Maar je basismateriaal zoals kalkpapier, lintmeter, latjes en potloden zijn aanwezig.  De naaitijdschriften kan je wel uitlenen, als het niet het meest recente nummer is, en de patronen vraag je beneden aan de inkom gewoon mee.bib4

De dame aan de balie was super sympathiek en vertelde me trots dat er een paar van haar collega’s zelf naaien en wat ideeën hadden aangedragen. Dat zie je, want de belangrijkste boeken rond technieken en patronen vind je terug: Handboek Naaitechnieken, Little Black Dress, Jurken van La Maison Victor, Mijn Tas, Zo Geknipt, boeken voor kinderkleding en nog een heleboel anderen.

bib1Verder kon ik er nog heel wat edities van Knippie, Burda en van La Maison Victor doorbladeren. Geen twijfel meer of ik een bepaald boek met leuke patronen moet kopen. Ik doe het gewoon niet en kom ze in alle rust lekker overtekenen. Ik heb vandaag al eens zitten neuzen in het boek Little Black Dress en yep, daar liggen al heel wat toekomstige projectjes op mij te wachten.

Dus Bib Mechelen, verheug u op een nieuwe enthousiaste klant! Misschien is dit wel een ideetje voor andere grote dorpen en steden? Ik ben alvast blij dat ik in Mechelen woon.

Tot schrijfs,

Margot

5 gedachten over “Bib Mechelen: mekka van naaiplezier

  1. Een gat in de markt als je het mij vraagt! Zal ik bij mijn volgende bezoek aan onze bib eens aanhalen…
    ik stel wel vast dat ik toch zelf ook al een goeie collectie boeken heb verzameld, oa ook
    Little black dress en naaitechnieken. Die laatste heb ik voor bijna al mijn projectjes nodig dus ben wel blij dat ik mijn eigen copy heb.

    Like

Geef een reactie