De tassenparel

Heel wat boeken en boekjes heb ik al doorbladerd, Pinterest heb ik doorzocht, alle gratis naaipatronen op Facebook heb ik doorlopen, sinds de dag dat ik ontdekte, dat tassen maken zoiets fijns is. Mijn aarzelende, eerste naaistapjes gingen richting een omkeerbare shopper, die sindsdien de hele wereld afgereisd heeft, samen met mij. Het eerste zelfgenaaide cadeautje ooit, was een pampertas voor mijn allerliefste schoonzus. Mijn clutchke met kanten strik is ook een toppertje geworden, waar ik stiekem fier op ben. En, last but not least, maakte ik een Leonie voor Moederdag, waar mijn mama heel blij mee was. Oef!

Toen ik dit boek in handen kreeg, was ik dan ook de koning te rijk. ‘Mijn tas’ van Elisanna & Fynn is echt een pareltje. Van twaalf tassen maakten de dames vierentwintig knappe uitvoeringen. Er is voor elk wat wils. Reistassen, shoppers, clutches… voor elke gelegenheid tekenden de dames een tas uit.

© Lieve Deduytschaever 170506 04

Bij elke tas krijg je een stap-voor-stap handleiding, heel overzichtelijk geïllustreerd met foto’s. Daarnaast is er aan het einde van elke werkbeschrijving, nog een bladzijde met mogelijkheden om te variëren. Het houdt echt niet op bij de vierentwintig uitvoeringen. Je kan extra vakjes toevoegen, met rits of elastiek, binnenin de tas, of in de voering. Je kan spelen met tassenband, of met een riem in dezelfde stof. Je hebt tal van mogelijkheden voor de sluiting… en bij heel wat tassen geven de dames tips om ook de afmetingen aan te passen.

Al die mogelijkheden hebben de dames heel mooi uitgewerkt aan het eind van het boek. De kans dat mijn mama op straat een vriendin tegen het lijf loopt, met exact dezelfde Leonie, is dan ook verwaarloosbaar klein.

Dit boek ko© Lieve Deduytschaever 170506 10cht ik vooral, omdat er patronen bij zitten. Ik hou niet zo van patronen, die ik volledig zelf moet uittekenen. Daarom was ik in eerste instantie een beetje in de war… Ik vond maar een patroonblad, met maar een patroondeel van de Leonie. Een berichtje op ‘Naaien voor Vriendinnen’ bracht snel duidelijkheid: een gedeelte van de patronen moet je zelf tekenen, wat eigenlijk ook heel duidelijk aan het begin van elke werkbeschrijving staat. Ik moet dringend leren lezen! Maar niet getreurd, met een lat en geodriehoek, of papier met ruitjes kom je een heel eind, want eigenlijk moet je enkel rechthoeken zelf tekenen.

Kortom: de start is gemaakt, uit dit boek volgen zeker nog andere tassen!

Hebben jullie ook zo’n boek, waar je heel blij mee bent? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Tot snel,
Lieve

Mijn tas
12 concepten, 24 uitvoeringen

Auteurs: Sofie DuronNathalie Charlier
Elisanna & Fynn

ISBN: 9789089242891
Verkoopprijs: € 19,99

18 gedachten over “De tassenparel

  1. Hallo Lieve, om op je vraag te antwoorden welk boek je leuk vind, de poppen van tante Hilde een mooi, praktisch boek. Groetjes Lea

    Like

Geef een reactie