Let’s sti©k together – een race tegen de tijd

Onder leiding van Marjolein, naait een groepje blogsters elke maand op dezelfde dag rond een thema of een aantal criteria.

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_nVorige maand heb ik forfait moeten geven, dus wilde ik in mei zeker een tandje bijsteken. Maar… ook hier lukte het mij bijna niet. De criteria van deze maand waren dan ook niet van de poes:

– Dit is Belgisch
– werken met restjes/recycleren
– a touch of bling

Ik wilde zo graag nog eens iets voor mezelf naaien, maar hoe doe je dat met restjes? Ik koop mijn stofjes meestal niet zo ruim, dat ik na het werkstuk nog een meter over heb… Het duurde dus een tijdje voor ik het licht zag.

© MOORS M - 6U6A2760

Dat gebeurde pas, toen ik bij Mertens Mercerie een couponnetje tricot zag liggen, waar ik meteen verliefd op werd. Niet groot genoeg voor een kleedje, dus ik had niet meteen inspiratie, maar ik wist wel: het lag dan niet in mijn eigen kast, maar het laatste stukje van een rol stof, die niet meer binnen komt in de winkel, is ook een restje hé! Ik besloot een gevoerd zomers rokje te maken. En die voering… jawel, daar had ik wél nog een restje van, dat groot genoeg was. Twee maal hoera!

A touch of bling was meteen in orde, toen ik bij de Stoffenknop een glitterelastiek vond, die perfect bij mijn tricootje paste. Hupsakee… Geen patroon, gewoon de volledige stofbreedte van stof én voering rimpelen en aan een elastiek zetten. Omzomen, klaar.

Aangezien ik zelf een Belgische ben, en bij uitbreiding mijn rokje dus ook, zou de derde voorwaarde automatisch ingevuld zijn. Maar zo makkelijk wilde ik het mezelf ook niet maken. In mijn kast vond ik niet meteen een topje of t-shirt dat perfect bij mijn rokje paste, dus ging ik mee met de hype van het moment: de Odette van het – jawel! – Belgische tijdschrift La Maison Victor. Het leuke zijde-achtige stofje vond ik alweer bij de Stoffenknop in Merelbeke.

© MOORS M - 6U6A2770

Naar aloude gewoonte, maakte ik er weer mijn eigen versie van. Om te beginnen, verlengde ik de top met vijf centimeter, en tailleerde ik hem een beetje. Ik sukkelde wat met de omslagboord, die nogal stijf rechtop bleef staan, dus stikte ik die vast, en stak ik er een brede elastiek door. Het geeft een beetje een pofmouwtjes-effect, maar dat maakt het net extra feestelijk. De halsboord liet ik achterwege, ik sloeg de rand twee keer naar binnen, en stikte door op een centimeter.

© MOORS M - 1 IMG_4117

Et voilà, mijn zomerse outfit is klaar! Bedankt Marjolein, voor de uitdaging. Zonder jou was ik nooit uit mijn pijp gekomen 😊. Door al die hoofdbrekers, ben ik trouwens maar nét op tijd klaar geraakt… Een heuse race tegen de tijd!

© MOORS M - 6U6A2755

Oh ja, mijn chique Odette staat trouwens ook heel mooi op mijn bleke jeans, die ook niet zomaar met gelijk welke kleur te combineren valt. Twee vliegen in één klap dus.© MOORS M - 6U6A2737

Wat vind jij? Ben ik geslaagd in de opdracht?

© MOORS M - 6U6A2740

Wil je weten, wat de andere blogsters ervan gemaakt hebben? Surf dan snel naar:
FlaflinkoStokstaartje doet het zoStoffenspulletjesNaadjes en DraadjesYabelle en coJust Just10NoxeemaMimalokiFrullemiekeVlijtig Liesje KnutseltNaaizJust DelphineViTess – Wollebol by EefjeMamasa SewingWilwarin Made With LoveLilliepawillie BlogRevolution Voor MiloMamadammekeWoohoo by Davina

Tot snel,
Lieve

PS: Alweer een toffe fotoshoot met een fantastische fotograaf, Michael Moors! Wat ben ik een bofferd met zo’n getalenteerd ventje…

© MOORS M - 6U6A2735

31 gedachten over “Let’s sti©k together – een race tegen de tijd

  1. Hoi, ik volg je nog niet zo lang, dus ik ‘bladerde’ even terug. Hoe mooi is dit zeg! Echt een toppertje, zowel de rok als de top! Knap gedaan!

    Like

Geef een reactie