Herbruikbare wattenschijfjes

De Girls in Uniform blikken vol verwachting vooruit na4284920-Globe-in-a-recycling-icon-Stock-Photoar juni. Want in de ‘Naaimaand tegen verspilling’ trekken we voluit de kaart van de recyclage. We weten allemaal, dat we de aarde slechts te leen hebben, en dat onze consumptiemaatschappij de aanwezige grondstoffen stilaan uitput. Laten wij nu net zo’n leuke hobby hebben, waarmee we heel makkelijk oude spulletjes een nieuwe bestemming kunnen geven. Daarom bloggen wij in juni een hele maand met de hashtag #naaimaandtegenverspilling. Kriebelt het om mee te doen? Laat het ons weten, wij zijn heel benieuwd!

Net als de meeste vrouwen, gooi ik maandelijks talloze wattenschijfjes de vuilnisbak in. Daar moet toch iets aan te doen zijn? Het ideetje had ik al een paar keer zien passeren op het Internet, en ik was meteen wild enthousiast: herbruikbare wattenschijfjes!

Aangezien ik voor elke ‘poetsbeurt’ twee wattenschijfjes gebruik, baseerde ik mij op deze werkwijze, maar paste ik de vorm aan, zodat mijn creatie twee schijfjes groot werd. Het maakte het bovendien makkelijker om aan het einde van de rit alles mooi weer dicht te naaien, want ik ben niet zo’n held in mooie rondjes stikken 😊.

Ik verknipte een oude handdoek voor onderkant en vulling, en gebruikte de laatste restjes van mijn sterrensweater binnestebuiten voor een zachte bovenkant. Op die manier heb ik een wollige kant om mijn ogen te ontshminken, en een iets hardere kant om de rest van mijn gezicht elke dag lichtjes te scrubben.

© Lieve Deduytschaever 170511 16

Aangezien ik voor mijn job geregeld ergens anders slaap, maakte ik meteen een handig opbergzakje op maat van de wattenschijfjes. Dat paste net uit het allerlaatste restje van mijn sweater. Zo kunnen de wattenschijfjes in stijl mee op reis!

© Lieve Deduytschaever 170511 24

Heb je zelf zo’n praktisch recyclage-ideetje? Of blog je met ons mee onder #naaimaandtegenverspilling? Geef ons een seintje, wij staan te popelen om jouw ideetje eens uit te proberen!

Tot snel,
Lieve

22 gedachten over “Herbruikbare wattenschijfjes

  1. Awel dit is een geweldig idee! Ik maakte al eens kleine herbruikbare wattenschijfjes maar was die kleine dingen na 2 wasbeurten al kwijt. Zo’n grotere versie lijkt me ideaal! Het zakje erbij is ook heel tof.

    Like

  2. Ik maakte voor de baby die op komst is een hele stapel herbruikbare billendoekjes. Gezonder voor de billetjes zonder al die chemische bazaar en ideale restjesverwerking voor tricot en badstof. En nog vrolijke motiefjes ook! Win win 🙂

    Like

Geef een reactie