De Girls ontwerpen een ‘Lieve’-jurk

Af en toe waag ik me eens aan een experiment… Ik was helemaal gek op een roze strechkatoentje, gekocht bij Toverstof, en wilde er een jurk met spaghettibandjes mee maken. Een patroon had ik niet meteen voorhanden, dus waarom zou ik mij niet baseren op het jurkje dat ik eens maakte, overgetekend van een bestaand exemplaar? Ik haalde het patroontje van toen boven en knipte de stof.

Maar… ik was vergeten dat het eerste jurkje toch wel heel aansluitend was. Lees: het sloot om mijn lichaam als een korset, en een push-up bh was niet meer nodig! Toen ik de roze panden in elkaar stikte en voor het eerst paste, kon ik nauwelijks ademhalen. Verdorie, wat nu gedaan? Ik kon er natuurlijk een rokje van maken, want vanaf de heupen was het ok, maar dat is toch eeuwig zonde van de mooie stof?

Gelukkig trokken mijn vriendinnen en ik een paar dagen later naar de Kempen, voor een weekendje vol naaiplezier. Er zat niets anders op dan een strook stof in de zijnaden van mijn onafgewerkte jurk te naaien. An had nog wat fournituren nodig voor haar project, dus trokken we met een bon uit de goodybag gezwind naar Miss Anaïs. Ik vond er een prachtig stukje stof, waarvan ik vermoed dat het kant is… Een beetje duur, maar gelukkig had ik niet zoveel nodig en kregen we -dankzij de bon- een korting van 20%.

FullSizeRender

Wat volgt, is een heel parcours van naaien, passen, opnieuw stikken, terug passen… Telkens kon ik rekenen op de assistentie van mijn twee vriendinnetjes. De jurk werd letterlijk op mijn lijf gemaakt. Zonder hen was het nooit gelukt. Dankjewel, An en Liesbet! Als ik eens iets terug kan doen…

© Moors M - 6U6A7143

Jammer genoeg weet ik wel zeker, dat ik dit jurkje niet ga dragen. Het is toch wel heel apart geworden… In mijn ogen is het een kruising tussen een communiejurkje (een beetje bloot, maar ik heb het dan over de combinatie van de stoffen) en een sexy nachtkleedje. Intussen heb ik er de schaar in gezet. Deze mooie stoffen krijgen binnenkort een andere bestemming.

© Moors M - 6U6A7122

Heb jij dat ook wel eens, dat er ogenschijnlijk niets mis is met een naaisel, maar dat je het toch niet wil dragen?

© Moors M - 6U6A7232

Tot snel,
Lieve

PS: Het slechte gevoel dat ik bij de jurk heb, is zelfs zo erg, dat ik niet de straat op durfde voor de foto’s. Mijn ventje en ik bleven dus binnen de grenzen van ons eigen tuintje. Michael Moors slaagde er toch maar weer in, er iets moois van te maken. Bedankt schatje!

© Moors M - 6U6A7285

 

 

16 gedachten over “De Girls ontwerpen een ‘Lieve’-jurk

  1. Dat dat allemaal wel meevalt! Je staat er heel mooi mee, maar inderdaad, ik kan me voorstellen dat het voor jou anders voelt. Ik zou zeggen, gewoon gebruiken als sexy nachtkleedje. 😂

    Like

  2. Het is een heel mooi kleedje, maar dat zou ik ook niet durven dragen op straat. Veel te bloot, voor mij. Wel jammer natuurlijk van de mooie stofjes. Ik heb dat ook hoor. Een heel mooi project gemaakt, overal complimenten en toch draag ik het niet, want ik vind dat ik er niet mee sta.
    Groetjes, Elke

    Like

  3. Er is niks mis met wat bloot dames! Zelf ben ik de 60 gepasseerd en draag geen bloot meer. Geniet er dus van als je jong bent ! Ik denk eerder dat de roze stof te synthetisch is en te weinig ‘body’ heeft waardoor het niet mooi om je lichaam valt. Maak hetzelfde in een andere stof en het zal een heel mooi kleedje zijn !

    Like

  4. Waarom maakte je niet een bolero erop in dezelfde stof van die tussenstof aan de zijkanten? Dan zou het minder bloot aangevoeld hebben en zou het prachtig geweest zijn om te dragen voor een receptie bijvoorbeeld.

    Like

Geef een reactie