Getest en goedgekeurd: de Cobalt sweater (mét kortingscode)

Toen ik voor het eerst een foto van de Cobalt sweater van Blou zag passeren op Instagram, viel ik uit de lucht… Wat een mooie trui, en ik had er nog nooit van gehoord! Ik nam contact op met de mensen van Blou, en mocht meteen aansluiten bij de lanceringstour van hun allereerste patroontje. Wat een eer!

cobalt_manual_front-600x600

Zelf zou ik het niet mooier kunnen omschrijven, dus ik pik de tekst van hun site: “Cobalt is een heel veelzijdig patroon, met verschillende opties: je kan kiezen tussen een lange of een driekwart-mouw, tussen een bescheiden of een diepere uitsnijding, tussen een V-rug of Y-rug, en tussen omgezoomde mouwen of mouwen met een contrasterende manchet”. Je kunt er dus echt alle kanten mee uit. Bovendien kan je er zowel een t-shirt als een sweater of trui mee maken.

© Moors M - IMG_4472

Het leuke is, dat je dit PDF patroon helemaal naar jouw zin kan aanpassen. Je kiest tussen een A0 en een A4 afdruk (die je dan aan elkaar moet kleven), en kan zelfs kiezen of je het mét of zonder naadwaarde print. Ik ging voor de A0 met naadwaarde, zo hoef ik die al niet meer bij te tekenen op mijn patroon. Handig toch!

© Moors M - IMG_4500

In mijn stoffendoos lag al heel lang een zwierig zilverkeurig tricotje -gekocht bij Toverstof– te wachten op het geschikte project. Te licht voor een truitje, te zwaar voor een t-shirt, leek dit patroon mij ideaal.

© Moors M - IMG_4525© Moors M - IMG_4534© Moors M - IMG_4513

Ik naaide boordjes in dezelfde stof om de elegante Y-hals op de rug af te werken. De draadrichting van de boordjes ligt dwars op die van de rest van de trui, waardoor het licht anders breekt op de stof. Dat maakt het kleurverschil subtiel aanwezig, en zo’n chique stofje heeft niet veel tralala nodig om tot haar recht te komen. Ik koos voor lange mouwen, maar die kan ik makkelijk oprollen tot een driekwart lengte. Zo kan ik het makkelijk aanpassen naargelang de gelegenheid.

cobalt_handleiding-600x600

Het lag zeker niet aan de mooi geïllustreerde handleiding, die mij vlot doorheen het proces leidde, maar het was niet evident alles mooi af te werken De stof leidde haar eigen leven. Na een paar uur zuchten en steunen ben ik wel superblij met het resultaat. Ook mijn ventje is fan, en dat gebeurt niet veel!

© Moors M - IMG_4541

Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan met dit prachtige patroon? Je koopt het tijdens de lanceringstour met 15% korting! De code TOUR0917COBALT is geldig tot en met woensdag 4 oktober. Niet twijfelen dus!

© Moors M - IMG_4449

Wil je meer Cobalts zien? Neem dan deze week een kijkje bij:

Tot snel,
Lieve

PS: Foto’s van Michael Moors 😘

 

25 gedachten over “Getest en goedgekeurd: de Cobalt sweater (mét kortingscode)

Geef een reactie