Stik Belgique: Bart’s Theo

De Theo van Zonen09 (het patroon) lag al maanden te wachten op een ‘model’. Ik zag overal prachtige exemplaren passeren, en wilde er heel graag eentje maken voor mijn ventje, ooit…. Toen kwam Davina met haar sewchallenge, en Mon Depot trakteerde mij op een prachtige glanzende stof, waarmee ik iets moest maken voor iemand anders. Zelfs nadat ik een supergeslaagde lange jurk maakte voor een vriendin, had ik nog een mooie lap over.

Een hemd, daar had mijn neef Bart wel oren naar. De stof vond hij prachtig en hij wilde graag zwarte drukknoppen, maar hoe het hemd er verder uit zou moeten zien (welke kraag, welke mouwsplit, hoekjes of niet… Het patroon heeft superveel mogelijkheden!), daar kreeg ik alle creatieve vrijheid in. En ik die zo moeilijk kan beslissen… slik.

Logo Stik Belgique

Drempelvrees hield mij tegen eraan te beginnen, tot Marjolein op de proppen kwam met ‘Stik Belgique’. De ultieme stok achter de deur om er eindelijk de schaar in te zetten, al bleek het parcours een stuk moeilijker dan gedacht. Mijn frustratieverhaal kan je hier lezen.

Gelukkig ging het zoals alle bevallingen (heb ik van horen zeggen 😊), en was ik de miserie vergeten, eens ik mijn ‘kindje’ kon bewonderen. Tijdens het uurtje dat ik wachtte tot Bart kwam passen, liep ik tien keer de trap op en af, en stond ik te dansen en te springen van de stress.

©Lieve Deduytschaever 170913 13

Alle inspanningen en de zware ‘bevalling’ ten spijt, is het hemd uiteindelijk toch niet perfect. Het is mooi, dat wel, en alle stukken zitten waar ze zitten moeten. Maar ik had een goed passend hemd van Bart als richtlijn genomen voor de lengte, en afgemeten vanaf de oksel naar de zoom toe. Bleek dat hemd net iets hogere schouders te hebben dan de Theo, die nu dus net een paar centimeter te kort is om gemakkelijk in de broek te dragen. En op heuphoogte is-ie nét iets te spannend. Daaraan zie je dus, dat ik nog totaal geen inzicht heb in mannenhemden.

©Lieve Deduytschaever 170913 11

Gelukkig is Bart een ‘makkelijke klant’ en een superattente man. Hij vond het mooi en gaf mij een dikke knuffel als bedankje. Dat het nét iets te kort is, en een beetje om zijn heupen spant, daar heeft hij geen oren naar.

©Lieve Deduytschaever 170913 08

Als ik terugblik op mijn parcours, kan ik niet zeggen dat ik tevreden ben. Maar als ik mild ben voor mezelf, weet ik ook wel dat het mijn eerste hemd was, en dat het van hieruit enkel vooruit kan. Nu mijn schatje overtuigen, mij een tweede kans te geven 😉.

Marjolein geeft elke week van oktober Belgische cadeautjes weg via een rafflecopter. Zeker de moeite om je kans te wagen.

©Lieve Deduytschaever 170913 09

Benieuwd naar wat de andere deelnemers van deze week uit hun mouw getoverd hebben?

FlaflinkoMijn leven met 4 heldenZowiezohandmadeNaaisgeriefQuerida

Deze week verloot  Marjolein een digitaal patroon van Straightgrain en een papieren patroon van Lieveke & Zus via a Rafflecopter giveaway. Zeker de moeite waard om deel te nemen!

©Lieve Deduytschaever 170913 28

Tot snel,
Lieve

37 gedachten over “Stik Belgique: Bart’s Theo

  1. Wees maar zeer mild met jezelf, want je hebt echt een zeer moeilijk stofje verwerkt in je allereerste theo. Sowieso is een eerste hemd altijd een beetje ‘zien waar je bij nummer 2 best kan aanpassen’. Het is zoiets specifiek, dat je op dat vlak zeker niet hard mag zijn voor jezelf. Ik vind het geslaagd en vind je neef er gewéldig mooi mee staan!

    Like

  2. Top patroon het Zonen09 The overhemd. De stof is erg leuk en je neef ziet er prachtig uit in het overhemd. Ik heb er tot nu toe 4 gemaakt en na het eerste overhemd ook enige veranderingen gedaan. De andere drie passen perfect.

    Like

  3. Inderdaad niets op aan te merken. Heel tof. Het zoontje kreeg hier ook al enkele Theo’s. Het patroon voor volwassenen ligt klaar, want de echtgenoot werd toch stiekem wat jaloers op die mooie hemdjes.

    Like

  4. ik weet hoe moeilijk de stof is. ik verwerkte net hetzelfde stofje (ook een hemd, maar wel veel eenvoudiger dan theo). dus ik weet ook hoe zwaar jij gevloekt gaat hebben en dat dan meteen in een theo hemd, jong jong. hoed af.
    hier kwam de verwerkingstip voor dergelijke glibberige stofjes ook pas achteraf. maar als ik u zeg dat ik uit dat stofje biaislint maakte, weet je ook dat het een goeie tip was: stijfsel van remy in een spuitbus van de colruyt 😉
    en volgende keer pak je gewoon een vergevingsgezinder stofje.

    Like

Geef een reactie