De Stoffenknop

Op Facebook volgde ik dit sympathieke winkeltje al een tijdje, maar tot aan de feestelijke heropening van een pand in het centrum van Merelbeke, had ik er nog nooit een voet binnen gezet. Dat ik het nu wel deed, daar hadden de welkomstkorting en de beloofde goodybag ook iets mee te maken, natuurlijk 😉.

©Lieve Deduytschaever 170906 07

Van zodra ik er binnenstapte, voelde ik mij er op mijn gemak. De Stoffenknop is een mooie, ruime, lichte winkel, vol handgemaakte spulletjes en prachtige stoffen. Toch zou je aan de ingang nog kunnen denken dat je het verkeerde pand bent ingelopen… Daar staan namelijk rekken vol leuke spulletjes, prachtige theedozen, oorbelletjes, schoolgerief en houten speelgoed. Ideaal, wanneer je – zoals ik op dat moment – toevallig ook op zoek bent naar een leuk cadeautje.

 

 

Maar het belangrijkste is natuurlijk het grote assortiment naaispulletjes, van schaartjes, garen, ritsen, boordstoffen in allerlei hippe kleurtjes tot prachtige stoffen, die de gastvrouw persoonlijk op allerlei beurzen in heel Europa voor ons uitzoekt.

 

 

Chantal verwelkomt elke klant met open armen, en praat met je, alsof ze je al jaren kent. Dat is natuurlijk ook wel een beetje zo, want ze deelt haar grote passie met haar klanten. Welk probleem je haar ook voorlegt, ze helpt je tot een oplossing te komen. Ze weet perfect welke stoffencombinaties je creatie mooi tot z’n recht doen komen, of welke fournituren je daarvoor nodig hebt. Vijf jaar geleden begon ze, nog heel klein, van thuis uit handgemaakte spulletjes te verkopen. Zelf omschrijft ze het als ‘een uit de hand gelopen hobby’, die haar ertoe dreef een klein winkeltje op te starten. Een winkeltje, dat een paar maand geleden uit de voegen barstte, en moest uitwijken naar een groter pand.

 

Al heeft Chantal nu nog nauwelijks tijd om zelf van haar hobby te genieten, toch breidt ze haar ‘territorium’ nog verder uit. Binnenkort kan je in haar leuke winkel terecht voor heel wat workshops, en hoef je niet eens meer de deur uit om haar mooie spulletjes in huis te halen. Ze is namelijk volop aan het werk om haar gloednieuwe webshop online te krijgen. Ik ben benieuwd!

 

 

Sinds de heropening loop ik er geregeld eens binnen, want ik ben alvast fan! Wat denk jij?

©Lieve Deduytschaever 170906 01

Tot snel,
Lieve

PS: wil jij de lancering van de webshop, net als ik, niet missen? Schrijf je dan snel in op de nieuwsbrief van de Stoffenknop!

25 gedachten over “De Stoffenknop

Geef een reactie