Mama’s choice

Een mooie, slanke en stijlvolle dame met een pittig kapsel. Zo zou ik mijn mama omschrijven tegenover iemand die haar niet kent. Mama draagt graag rokjes en kleedjes, want haar benen mogen gezien worden!

Naaien voor iemand anders blijft altijd spannend. Naaien voor mijn mama is nog een categorie spannender. Vorig jaar maakte ik voor Moederdag een tasje, en mijn boodschappentassen-uit-tafelkleed vergezellen haar op elke shoppingtrip. Een logische volgende stap was dus een heus kledingstuk. Slik.

© Deduytschaever C APC_0092

Maar mama had er alle vertrouwen in, dus trokken we gezellig met z’n tweetjes naar Mertens Mercerie op stoffenjacht. Al was ik niet meteen wild enthousiast, mama viel als een blok voor een blauw-groene tricot met flamingo’s. Over het patroontje geen discussie: mama had mijn party-dress gezien en wilde graag een wikkeljurkje met driekwart mouwen. Ik haalde patroontje 1059 van It’s a Fits dus nog eens boven.

© Deduytschaever C APC_0100

Je zou denken dat het vlot ging, aangezien ik er al eentje voor mezelf gemaakt had. Maar was het de stress, of ben ik gewoon nog niet ervaren genoeg? Om mama’s mooie benen in de verf te zetten, wilde ik de rok een stukje inkorten. Zelf ben ik niet gezegend met veel vrouwelijke rondingen en ik knipte – net als bij mijn jurken en rokken – voor- en achterpand recht af.

© Deduytschaever C APC_0078

Bij de eerstvolgende pasbeurt sloeg paniek mij om het hart… Mama’s rok hing achteraan een stuk korter dan vooraan. Bovendien bleek hij maar net lang genoeg op het kortste punt, dus nog bijknippen was geen optie. Spelden, spelden en nog eens spelden dus, om tot de conclusie te komen dat ik op het kortste stuk net een centimeter had om te zomen. Wat een ramp!

Gelukkig kreeg ik hele goede tips van de dames van ‘Naaien voor Vriendinnen‘ op Facebook. Ik had nog een stukje rekbare biais liggen en kon de zoom met een minimum aan naadwaarde afwerken. Oef!

© Deduytschaever C - APC_0072

Eind goed, al goed. Mijn mama straalt in haar flamingojurk en zelfs papa vindt het een mooi kleedje. Op hun meest recente reisje samen maakte papa deze leuke foto’s van mijn mooie mama.

Dankjewel mama, voor je geduld bij het eindeloze passen en om mij deze kans te geven!

© Deduytschaever C APC_0101

Naai jij soms voor iemand anders? Vind je dat ook zo spannend?

Tot snel,
Lieve

25 gedachten over “Mama’s choice

  1. Prachtig!! Je mama staat er echt fantastisch mee!! Gelukkig heb je de zoom in orde gekregen!

    Ik naai vooral voor mijzelf en mijn gezin, en verder eigenlijk enkel voor mijn neefje (mijn eerste fan). Uitzonderlijk zal ik eens een babycadeautje maken, maar enkel als ik zeker ben dat het geapprecieerd zal worden. ’t Is een combinatie van onzeker te zijn of het goed genoeg zou zijn en simpelweg de tijd… ik krijg nu al niet genaaid wat ik zou willen naaien voor mijn gezin, laat staan dat ik nog voor anderen zou gaan naaien. Het moet ook nog plezant blijven natuurlijk 🙂

    Like

Geef een reactie