De Girls op het Stoffen Spektakel

Het is altijd leuk om op stoffenjacht te gaan en ieder van ons heeft wel haar favoriete stoffenwinkeltje, waar je in alle rust je gading zoekt.

Maar het kan ook wel eens leuk zijn om die kalmte in te ruilen voor een zee van kraampjes, mensen, lawaai en stoffen waar je duizelig van wordt… de Stoffen Spektakels. Sommigen zien dit als hét walhalla voor de naaifanaat, maar zowel Lieve als ik stonden vrij sceptisch tegenover die mensenmassa.

Ik hou van mensen rond me… maar wel liefst mensen die ik ken en die me niet omver duwen met hun tassen, of aan de stoffenkramen de couponnen bijna uit je handen rukken. Aan de andere kant is dit stoffengeweld een gedroomde date voor de Girls. Dus Tatiana, Lieve en ik spraken af om het toch te proberen.

©Lieve Deduytschaever 180302 12

De weergoden waren ons niet gunstig gezind… of net wel. Want de regen en sneeuw die de wegen tot ijspistes omtoverden, ontmoedigden vele stoffanaten om af te zakken naar Flanders Expo. Maar niet de Girls in Uniform, dus flaneerden we vrolijk tussen tricot, scuba en katoen zonder stress of ellebogenwerk…

©Lieve Deduytschaever 180302 09

De buit was aanzienlijk te noemen, maar meer dan driekwart van de stoffen hebben al een bestemming in ons hoofd. Dat is dan toch verantwoord shoppen, niet?

©Lieve Deduytschaever 180302 05

©Lieve Deduytschaever 180302 04

©Lieve Deduytschaever 180302 01

Door de rust op het stoffenspektakel was het supergezellig met de meiden, maar ik heb al andere verhalen gehoord over stoffenmarkten waar je over de koppen kan lopen.

©Lieve Deduytschaever 180302 10

Daarom een paar tips om van een druk spektakel toch een succes te maken:

  • Laat je niet gek maken door de stoffenweelde en stel een plan op. Een lijst van stoffen en hoeveel meter je nodig hebt. Zet ze ook per prioriteit zodat je weet naar welk projectje je eerst op jacht moet gaan.
  • Denk aan je fournituren, boordstof en garen. Je kan vaak voor een prijsje een voorraad inslaan.
  • Kijk nog eens op Pinterest om je vage ideeën extra vorm te geven.
  • Wandel ter paatse eerst eens langs alle kramen, zodat je weet wat er allemaal voorhanden is. Start dan met de jacht…
  • Neem wat cash geld mee voor alle zekerheid. Bij de meeste kramen kan je met kaart betalen, maar er zijn altijd uitzonderingen. Daar sta je dan cashloos, en mag je een bankautomaat gaan zoeken.
  • Neem een stevige zak of rugzak mee om je buit in te stoppen. Een trolley kan wel handig lijken, maar is vaak hinderlijk voor je mede-shoppers, en moet je ook constant in het oog houden. Niet interessant als de mensen zich rond een kraampje verdringen, waar jij ook iets wil zien.
  • Neem een lintmeter mee als je in je pauze zelf wilt checken of je voldoende hebt meegekregen. Mocht het dan echt te weinig zijn, kan je nog teruggaan en het bespreken me die verkoper.
  • Een flesje water en een snack is echt een aanrader, want van al dat foerageren krijg je honger en dorst.
  • In groep met gelijkgestemden is het nog leuker: dan kan je samen uitkijken naar items. Twee paar ogen zien meer dan één. Een partner meenemen die niet into naaien is, kan wel leuk zijn als zakkendrager, maar de ongelukkige blik en het gezucht van sommige mannen die daar rondliepen vond ik soms wel zielig. Dus aan naaifanaten heb je meer op zo’n stoffenjacht dan aan je partner die dat naaigedoe niet snapt.

©Lieve Deduytschaever 180302 08

In ieder geval was dit Stoffenspektakel super uitje voor ons. Was jij er ook? Tevreden over je buit? Laat het ons weten…

Tot schrijfs, Margot

20 gedachten over “De Girls op het Stoffen Spektakel

  1. Gent valt de laatste jaren altijd in mijn verlof maar is naar mijn gevoel overdag sowieso iets rustiger aangezien het op een werkdag valt, hopelijk dit najaar eens als ik wel kan.
    Ik ga dus terug in de drukte in Antwerpen

    Like

  2. Tip : Als je erbij bent tegen dat de deuren openen en er veel volk is begin ik dan aan de laatste kraampjes terwijl de anderen meestal aan de eerst kraampjes beginnen .
    Zo dus gewoon doorstappen naar de laatste kraampjes.

    Like

Geef een reactie