Getest en goedgekeurd: Heron van Blou

Als blogger krijg ik af en toe de kans nieuwe patroontjes te testen. Spannend telkens weer, want je weet niet in hoeverre het patroon al afgewerkt is. Het zou dus kunnen dat je er werk, tijd en stof insteekt, en het patroontje helemaal niet uitvalt zoals het zou moeten. De bedoeling is dan ook dat je meedenkt in het proces, en zowel de beschrijving als het patroon met een kritisch oog bekijkt, zodat het patroon en de beschrijving perfect in orde zijn van zodra het in verkoop gaat. Meestal verschilt de testversie dus nog wat van het uiteindelijke resultaat.

27369132_10156191172043453_9124928209405416516_o

Het is nu de derde keer dat ik mag testen voor Blou, een jong bedrijfje met twee dynamische en creatieve drijvende krachten: An en Catherine. Hun eerste patroontje was de Cobalt, waarvan ik meteen twee versies naaide. Daarna volgde de Maya-jurk, waar ik een leuke herfstversie van maakte.

© Moors M - 6U6A5357.jpg

Nu is het dus tijd voor hun tweede truitje: de Heron. Mijn ervaring leert me dat de dames heel goed voorbereid aan de testfase beginnen. Ik maakte mij dus helemaal geen zorgen….

Overzicht mogelijkheden

De Heron is een aansluitend, getailleerd model met boothals en met tal van mogelijkheden om je trui te personaliseren, zoals een contrasterende pas met of zonder rushes, of een rugsplit met een knoopje.

© Moors M - IMG_6799.jpg

Eyecatchers zijn de opvallende pofmouwtjes, maar je kan er nog heel wat leuke details aan toevoegen, zodat geen enkel truitje lijkt op dat van een andere naaister.

© Moors M - IMG_6775© Moors M - IMG_6791

Kies je voor een model in een of meerdere kleuren? Met of zonder paspel? Split achteraan of liever niet? Een wijde boothals of toch liever iets smaller dankzij de kleine schouderstukjes? Met de Heron kan je alle kanten uit.

© Moors M - 6U6A5309

Welke optie je ook kiest: de rijkelijk geïllustreerde handleiding loodst je er vlotjes doorheen. Ook beginnende naaisters kunnen er dus mee aan de slag, hoe leuk is dat?

© Moors M - 6U6A5308

Van mijn muntkleurige Cobalt had ik nog een metertje stof liggen. Meer dan genoeg om te gebruken in een tweekleurige Heron. Ik besloot geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Bovenstuk en mouwen maakte ik in een iets donkerder groene gebreide viscose en tussen de verschillende kleuren werkte ik (bij gebrek aan de juiste kleur paspel) met een donkerblauwe rekbare glitterbiais, die ik liet terugkomen in de mouwen.

© Moors M - IMG_6758.jpg

Alle stofjes kocht ik bij de Stoffenknop, waar ik ook samen met Chantal de ‘combinatieknoop’ doorhakte. Want je weet nooit écht hoe iets gaat uitdraaien, toch?

© Moors M - 6U6A5321.jpg

Nog voor de trui afgewerkt was, had ik mijn hart al verloren aan dit model. Ik hou van de pasvorm die ervoor zorgt dat mijn beperkte vrouwelijke vormen er op hun voordeligst uitkomen.

© Moors M - 6U6A5263.jpg

Ik ben fan van de lange mouwen en van het leuke glittertje in stof en paspel. De kleuren staan mij heel goed en roepen een instant lente-gevoel op.

© Moors M - 6U6A5363

Bovendien past hij perfect bij de Kristy rok die ik eerder maakte bij de Cobalt. Maar ook op een donkerblauwe jeans schittert de Heron.

© Moors M - 6U6A5289

Wil je zelf ook aan de slag met dit fantastische patroon? Surf dan als de bliksem naar de shop van Blou. Nog tot en met dinsdag koop je de Heron met 15% korting!

Tot snel,
Lieve

13 gedachten over “Getest en goedgekeurd: Heron van Blou

Geef een reactie