Lady in red

Op een stralende winterdag overtuigde Lieve mij om in een park in mijn buurt te poseren in mijn favoriete rode Harriet-jurk. Ook al was de buitentemperatuur een frisse 3 graden, dankzij haar vakkundige instructies konden we deze leuke fotosessie afronden voor onze vingers en tenen blauw uitsloegen.

©Lieve Deduytschaever 180221 11

Deze Harriet-jurk heeft een lange ontstaansgeschiedenis.

©Lieve Deduytschaever 180221 17

Eind 2016 werd ik instant verliefd op het patroon in LMV: de mooie kraag, de verfijnde stiksels… Ik zocht een mooie roodkleurige jersey bij Toverstof en ging vol goede moed aan de slag tijdens de open ateliers van Boho. Mijn eerste euvel was het aanpassen van het patroon. Driekwart- in plaats van korte mouwen en mijn heupmaat als referentie terwijl mijn bovenmaat een kledingsmaat kleiner is.

©Lieve Deduytschaever 180221 13

De tweede uitdaging was het inzetten van de rits. De stof was zo rekbaar dat ik het twee keer opnieuw moest inzetten. De derde uitdaging was het omzomen met een tweelingnaald… Na twee sessies van drie uur vlijtig naaien stond ik in een veel te ruime, vormloze jurk voor de spiegel. De moed zakte me in de schoenen.

©Lieve Deduytschaever 180221 08

Gelukkig kreeg ik hulp van Katrien bij het inspelden van mijn jurk tot een iets vrouwelijker model. De laatste kaap was het omzomen met een tweelingnaald… Helaas werd die laatste kaap nooit genomen en verdween de Harriet-jurk zowat een volledig jaar in mijn kleerkast.

©Lieve Deduytschaever 180221 06

Tot ik eind vorig jaar naar een feestje moest en uit pure noodzaak deze ‘onafgewerkte’ jurk aandeed. Ik kreeg zoveel positieve reacties dat ik helemaal niet meer dacht aan mijn koudwatervrees voor de tweelingnaald.

©Lieve Deduytschaever 180221 01

De jurk is ondertussen in haar imperfectie al ettelijke keren aan de buitenwereld getoond en komt nu eindelijk na bijna anderhalf jaar, dankzij de overtuigingskracht van Lieve, ook op onze blog.

©Lieve Deduytschaever 180221 04

Hebben jullie ook zo’n favoriet stuk met een lange ontstaansgeschiedenis, laat het mij weten. Het doet deugd te weten dat je niet alleen zit met je naaitwijfels…

©Lieve Deduytschaever 180221 18

Veel liefs en tot schrijfs,
Tatiana

5 gedachten over “Lady in red

  1. Deze jurk staat je echt goed, en ja hoor lang niet alles lukt de eerste keer. Laat dat je vooral niet tegen houden, het hoort bij het creatief proces. Dan probeer je het eens op een andere manier en kom je soms tot een leuke ontdekking. Deze probeersels scherpen de creativiteit nog aan.

    Like

Geef een reactie