Teamwork for FIFA – Let’s Sti(c)k Together

Wanneer Marjolein een blogtour organiseert van -intussen wereldberoemd in naailand- Let’s Sti(c)k Together, ben ik meestal een van de eersten om enthousiast in te tekenen. Pas nadien besef ik dan, dat het toch wel een serieuze uitdaging is…

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_n

Nu kregen we het FIFA-thema opgelegd. “Leuk, voetbal”. Slik. Als er iets is, dat mij NIET interesseert, is het wel balsport. Zonder dieptezicht kan ik nog geen bal raken als hij vlak voor mijn voeten ligt, en als ik erin slaag iets in volle vlucht te vangen, is dat meestal puur geluk.

© Moors M - 6U6A0230

Gelukkig heb ik wel neefjes die voetballen en is de jongste van mijn zus, Lou, steeds weer enthousiast als ik hem voorstel iets te maken. Hij voetbalt sinds zijn zesde en is helemaal voetbalgek.

© Moors M - 6U6A0002

Zo’n pakje op maat, daar zei hij dus geen neen tegen. Ik ging op zoek naar patronen in mijn La Maison Victors, en paste de Isaac t-shirt en de Cyriel short ‘een beetje’ aan. Het t-shirt kreeg een V-hals, voor-en achterpand werd in een stuk getekend in plaats van twee, en ik liet het borstzakje weg. Zo goed als alle deelnaden gingen er uit, er kwam een kleuraccent in plaats van de zakken, en zo werd de Cyriel een heel sportieve versie van zichzelf.

© Moors M - 6U6A0152

Lou liet zich gewillig opmeten en gaf mij een passende tenue als leidraad. Toch bleek het t-shirt bij de eerste pas wat aan de korte kant, zowel aan de mouwtjes als onderaan.

© Moors M - 6U6A0116

Boordjes losten het probleem op, maar de originele stiklijnen bleven tot mijn grote spijt wel lichtjes zichtbaar in de stof. Ook hier reageerde de lycra niet zoals ik verwachtte, dus ik ben niet helemaal blij met de boordjes, maar Lou vind ze net heel leuk… dus missie geslaagd zeker?

© Moors M - 6U6A0092

Intussen tekende mijn liefste, Michael, het FIFA-logo, Lou’s naam en nummer, en een L&M-logo dat onze samenwerking symboliseert. Liesbet, die mij al enkele keren voordien te hulp schoot met haar Scan ‘n Cut, verwerkte de tekeningen tot opstrijkbare flock logo’s.

Samen met Michael en broer Wolf trok ik op een zonnige zondag naar voetbalclub HT Zwijnaarde, waar we op het kunstgras actiefoto’s mochten nemen. 

© Moors M - 6U6A0188

Wolf speelde ballenjongen, en zorgde ervoor dat ons fotomodel Lou steeds een bal voor de voeten of in zijn gezicht kreeg… 

Wil je zien hoe die fotoshoot verliep? Bekijk snel dan ons ‘the making of‘ filmpje op YouTube.

© Moors M - 6U6A0110

Jeugdtrainer Sam bleef speciaal voor ons wat langer na de training, zodat Lou zijn mooiste moves kon laten zien voor de camera.

© Moors M - 6U6A0223

Dit project kon ik nooit tot een goed einde gebracht hebben zonder Michael, Liesbet, Sam, Wolf en Lou. Zo zie je maar: voetbal is een teamsport!

© Moors M - 6U6A0184

Wat denk je, geslaagd in de opdracht?

© Moors M - 6U6A9988

Meer FIFA-creaties kan je bekijken bij:

FlaflinkoGezien bij JustineSewing à la CarteLarthFrullemiekeStokstaartje doet het zoAdivastyleMa’am Musketier Marieke FalderiekeTwo OwlettesKreAtrienMade for InkaSewBelOOYAmade
ViTessBlogliesje – Lunatiek

Tot snel,
Lieve

PS: Een dikke merci aan iedereen uit het ‘team’, met een bijzondere vermelding voor mijn ventje Michael, mijn lieve vriendin Liesbet en trainer Sam die ons een stukje veld leende.

© Moors M - 6U6A0252

45 gedachten over “Teamwork for FIFA – Let’s Sti(c)k Together

  1. Knap naaiwerk ! Mooie foto’s. Ik heb je blogpost 3 x doorgelezen om er achter te komen wélke stof je gebruikt hebt. Het lijkt mij geen gewone katoen tricot te zijn. Wil je me dat vertellen aub ?

    Like

  2. Wauw, dees vind ik nu echt een toffe invulling, jij haalde weer alles uit de kast! Wat een mooie voetbaltenue, die strijkapplicaties maken het geheel af. En wat een knappe foto’s alweer. Applaus voor de fotograaf!

    Like

  3. Is weer in alle opzichten heel knap gedaan.
    En iedereen die jou helpt extra in de bloemetjes zetten…dat is mooi!
    Die logo’s maken het geheel zelfs professioneel….

    Like

  4. Amai ik ben ook echt onder de indruk van de foto’s, die laten jouw creatie echt schitteren! Teamwork zoals het hoort!!! Bravo

    Like

  5. Wauw! De max! en dat logo met je scan’n cut. Fantastisch. Dat ik daar niet aan dacht :). Je neefje zal in de wolken zijn!

    Like

  6. Zo mooi! Lijkt me ook niet het meest evidente stofje om mee te werken.
    Ik sta altijd versteld over hoe iedereen zo’n mooie / Leuke foto’s kan maken. Dat schiet er bij meestal bij in.

    Like

  7. een hele mooie set! Lycra is inderdaad niet erg vergevingsgezind voor losdoen maar ik vind het helemaal niet opvallen hoor. Die foto met die bal in zijn gezicht is wel goud waard 😉

    Like

  8. Zalige foto’s!!! Lycra, dat lijkt me een serieuze uitdaging! Die kerel zal kunnen stoeffen op de volgende voetbaltraining met zo een coole, gepersonaliseerde, originele outfit!

    Like

Geef een reactie