Schoon slaapgerief is ook niet lelijk

Vorig jaar daagde Margot ons uit om leuke dingen te naaien met stoffen die ze uit Mali opstuurde. Ik maakte onder andere een luchtige ‘Afrikaanse’ City Gym Short van Pearl Soho. De stof viel nogal stijf en ik dacht toen dat de short nog leuker zou zijn in een soepeler stofje. Vandaag kan ik je zeggen: er bestaat iets als té soepel voor zo’n klein en vrij aansluitend shortje!

© Lieve Deduytschaever 180804 04

Er zijn zo van die dagen dat alles mis loopt. Ik kocht bij De Stoffenknop een mooie viscose tricot om er een top uit te maken die ik dan bij een lange rok zou dragen. Omdat het dezer dagen lekker warm is, koos ik voor een soort Marcelleke zonder mouwen, de Tamarillo top. De stof is waarschijnlijk ideaal voor een los en soepelvallende top, maar al van in het begin bleek dat de stof niet zo mooi was in een aansluitend model. Ik kreeg de bandjes ook maar niet goed. Na een paar uur gepruts besloot ik het op te geven en uit de top plus de rest van mijn stof een City Gym short te maken voor deze zomer. Lekker licht en luchtig, kan niet missen!

© Lieve Deduytschaever 180804 02

Bij de eerste pas wist ik al dat ik in die short -zelfs in geval van nood- vanzeleven nooit op straat zal lopen. Letterlijk elk bultje en plooitje tekent af in de viscose. Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek… al was het maar, omdat ik de combinatie van de fold over elastic (gevonden bij Mertens Mercerie) met de viscose zo mooi vind. Ik werkte de short dus koppig af. Als je hem zo ziet liggen, is er ook helemaal niets mis mee. Alleen ben ik geen twintig meer…

© Lieve Deduytschaever 180804 06

Tijdens deze hete zomer slaap ik meestal in een slipje en een top. Aangezien niemand mij ‘s nachts ziet rondlopen, kan deze short perfect dienen om in te slapen. Ik heb zelfs een bijpassend (gekocht) topje liggen… Zo is mijn harde werk van vandaag dan toch niet voor niets geweest.

© Lieve Deduytschaever 180804 05

Heb jij dat ook wel eens, dat er op bepaalde dagen écht niets deftigs vanonder je naaimachine komt? Wat doen jullie daar dan mee?

© Lieve Deduytschaever 180804 04

Tot snel,
Lieve

12 gedachten over “Schoon slaapgerief is ook niet lelijk

  1. Zo ziet het er idd wel mooi uit! Jammer van het mooie stofje al kan het gelukkig wel nog gebruikt worden!

    En ja hoor, dat gebeurt hier ook.. ik leg het meestal even aan de kant, niet te lang… en dan hak ik de knoop door of er nog iets van te maken valt of dat het wegmoet… te lang wil ik daar niet over dralen, want dan wordt die stapel alleen maar groter en zou ik daar stress van krijgen. Over het algemeen heb ik dus gelukkig maar een heel klein stapeltje UFO’s (nu eentje).

    Like

Geef een reactie