Ingewikkelde Elisa of niet?

Wat voor type jurken draag jij graag? Ik draag bijna alles: iets straks, een A-lijn of zelfs wat retro. Ik vind alles leuk maar er moet wel iets van figuur in zitten. Maar iets waar ik me nog nooit aan had gewaagd en zelfs nog nooit gedragen had, was een wikkeljurk.

@ Lieve Deduytschaever 180609 04

En toch blijf ik altijd even naar kijken foto’s van wikkeljurken. Ze zijn stoer en elegant, en hebben ook dat retrotintje. Waarom had ik die nog niet in mijn kleerkast hangen? Simpelweg omdat ik nog geen leuk model of stofje had gevonden. Daar kwam al snel verandering in tijdens mijn uitstap met de girls naar het Stoffen Spektakel in Gent. Ik stuitte er op een superleuk vogeldessin waar ik maar over bleef twijfelen, totdat Lieve me over de streep trok en stelde dat ik het gewoon moest kopen. Dan nog een leuk patroon vinden. Het nadeel aan wikkeljurken is dat ze blijkbaar wel wat stof vragen. Bepaalde leuke patroontjes rekenen al snel 2,5 tot 3 m stof. Slik. Had ik dat geweten, had ik heel die baal gekocht.

Tatiana stelde voor om, net als zij, de Elisa van La Maison Victor te proberen. Daar heb je maar anderhalve meter voor nodig. Ben ik blij dat ik naar die twee meiden geluisterd heb. Want Elisa bleek een zaaaalig patroon te zijn.  Niet te moeilijk en die schouderstukjes maken het net iets aparter. Verder past-ie je altijd, want met die wikkelceintuur heb je nooit ruzie. Ook al wil je twee dagen niet meer tegen je weegschaal praten omdat die plotseling twee kilo meer aangeeft, Elisa past altijd.

@ Lieve Deduytschaever 180609 08

Ik maakte mijn jurk af op het naaiweekend met de dames in Malle en kreeg toen al veel complimentjes over de stof. Toch bleek ik wat onzeker of-ie niet te druk was, tot ik hem voor de eerste keer aandeed. Het voelde direct goed. Zo goed dat ik deze keer veel minder last had van gêne toen ik met mijn favoriete fotograaf de fotoshoot deed. Kom maar op wereld!

@ Lieve Deduytschaever 180609 06

Dit patroontje gaat nog een paar keer gebruikt worden, daar ben ik zeker van. Misschien in een jeans uitvoering of in een leuke effen stof.  Of in een lekkere warme stof voor in de winter? Keuze te over.

Ben jij fan van wikkeljurken? Welk patroon gebruik jij? Laat het me maar weten.

Tot schrijfs,
Margot

14 gedachten over “Ingewikkelde Elisa of niet?

  1. Super mooi, ik heb deze stof in oker en zwart gekocht. Ik ben wel zo’n muts die rechts over links wil dragen. En laatst deed ik mee met de Petaluma van Itch to Stitch die bewust links over rechts sluit. Wikkeljurken zijn zo stylish je hebt echt een gave jurk gemaakt die je fantastisch staat!

    Like

  2. Leuk! Ik heb toevallig ook laatst voor het eerst een wikkeljurk gemaakt terwijl ik het eerder niet zo zitten. Het geeft meteen iets extra’s aan een jurkje. Vind de print erg leuk, vooral met die felle rode blaadjes!

    Like

          1. Je hebt helemaal gelijk! Ik ben ook blij met mijn jurk. Maar nu ik de jouwe kleurrijke zie ga ik ook wat beter mijn best doen om leuke kleurrijke printjes te vinden. Ik vind het alleen zo moeilijk om iets te vinden wat niet te tuttig is (want dat vind ik altijd heel snel 😉 )

            Like

Geef een reactie