Kerstjurk Lois

De feestdagen zijn achter de rug. Gelukkig maar, want dat vele tafelen en aperitiefjes zijn voor velen van ons geen zegen voor de garderobe. Behalve als je daarna vanalles nieuw kan maken, omdat je nergens nog in past.

© lieve deduytschaever 190104 14

De kerstperiode zelf is op zich al reden genoeg om jezelf in iets nieuws te steken. Een kerstjurk maken stond dit jaar zeker op mijn verlanglijstje. Het enige wat ik nodig had, was een feestelijk stofje met een subtiele glitter en niet volledig in het zwart.  Op de Fabric Sales in Rotselaar vond ik een mooie tricot met wat blauw en zilverdetaiils. Een ideale stof voor iets feestelijk van te maken. Ook mijn patroontje mocht wat specialer, dus waagde ik mij aan een Lois jurk uit het Veritas magazine. Het is op zich een gewone nauwaansluitende jurk maar de hals vond ik wel iets speciaals hebben.  Tijd om die eens uit te proberen.

© lieve deduytschaever 190104 02

Veritas magazine heeft wel originele ideeën qua kledij. Daarom vind ik het best wel een inspirerend blad. Maar deze keer vond ik de uitleg van de halsafwerking wel erg beperkt. Gelukkig heb ik ondertussen al heel wat naaiwatertjes doorzwommen, dus als ik niet wijs geraak uit de beschrijving, doe ik het gewoon op mijn manier. Meestal komt dat ongeveer tot hetzelfde resultaat.

© lieve deduytschaever 190104 03

Behalve de halsafwerking zat de Lois snel in elkaar. Ik had er deze keer opgelet dat mijn kleedje niet te hoog opkroop als ik ging zitten en met deze lengte kan ik erg goed leven. Ik twijfelde eerst nog om om hem te voeren, want als je hem echt tegen het licht houdt, heb je wel wat doorschijn. Maar Els van Stitch en Co vertelde me dat zelfs een elastische voering niet zou helpen. Mijn Lois is zonder rits en de voering en zou niet voldoende meerekken. Als ik me echt niet comfortabel voelde met wat doorschijn, kon ik beter een zwart onderjurkje zoeken.

© lieve deduytschaever 190104 07

Maar na enige experimenten met licht en wat dan doorschijnt, bleek zelfs dat niet nodig te zijn. Mijn Lois heeft zich heel het feestje zeer zedig gehouden en van doorschijn was er geen sprake. Het was op ons kerstfeestje vooral erg gezellig met de familie en daar draait het natuurlijk om.  Ik heb nu in mijn kast eindelijk ook eens een feestelijk kleedje hangen dat niet volledig zwart is.

© lieve deduytschaever 190104 09

De fotoshoot voor Lois gebeurde na de eindejaarsperiode met Lieve. Ik vind een witte kerst altijd leuk maar ben toch wel blij dat er dit jaar geen sneeuw lag. Die drie graden boven het vriespunt was echt wel koud genoeg. Brrrr….

© lieve deduytschaever 190104 11

Had jij iets speciaals gemaakt voor de feestdagen? Laat het me weten.

Tot schrijfs,
Margot

4 gedachten over “Kerstjurk Lois

  1. Een prachtige jurk in een mooie stof. Toevallig heb ik dit Veritas jubileumnummer ook liggen en heb een andere jurk als inspiratie gebruikt. Deze jurk droeg ik aan een Nieuwjaarsreceptie. Een bezoek aan de maandelijkse Fabric Sales verkoop staat nog steeds op mijn verlanglijstje.

    Like

  2. Chique hoor! De stof ziet er eigenlijk meer uit als jacquard dan tricot? Maar ik neem aan dat hij een stuk lekkerder zit dan stug jacquard 😉

    Ik had van groen fluweel een jurkje gemaakt. Lekker kerstig! Eigenlijk had ik in augustus (!) al een ander patroon gekozen voor mijn kerstjurk, maar op het laatste moment bedacht ik me 😉

    Like

Geef een reactie