Sofia: the sequel

Never change a winning team. Met andere woorden, als je een patroon leuk vindt, maak het dan in alle stoffen en kleurtjes die in je opkomen. We schrijven hier regelmatig hoe enthousiast we zijn over een patroontje en hoe er nog veel uitvoeringen van zullen volgen.

Maar als ik dan nadenk over mijn volgende naaiproject, dan begin ik steeds te twijfelen. Ga ik dat patroontje echt nog eens gebruiken? Zou iets nieuws niet leuker zijn? Zou ik er niet meer van leren want dit patroontje ken ik al… Zo ga ik meestal toch weer op zoek naar iets nieuws om uit te proberen.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. De Aster bijvoorbeeld zal voor mij een gouwe ouwe worden.  Net zoals het wikkeltruitje Sofia van LMV, met lange mouwen, sportief of chique. Een zalige allrounder. Mijn eerste versie maakte ik in een grijze velours maar ik verkies toch iets meer kleur.

Bij een Fabric Sales in Rotselaar stootte ik op een bordeauxkleurig tricot met reliëf. Ik hou van bordeaux: het geeft kleur en blijft klassevol. Dit stofje smeekte mij om in een Sofia te worden gegoten.

Mijn eerste Sofia bleek wat kort aan de mouwen en ook het lijfje mocht wat verlengd worden. Dus plakte ik aan beide patroondelen een dikke tien centimeter zodat het ding niet de hele tijd omhoog kruipt. Voor de rest is het een vrij simpel patroontje, hoewel ik plots wel flink zat te worstelen met de plooitjes. Grappig, want met mijn eerste versie had ik daar geen problemen mee. Gelukkig bestaat er zoiets als een tornmesje en geduld, dus na mijn tweede poging zaten de plooien beter op hun plaats.

Ik was net op tijd klaar om het de volgende dag voor de eerste keer te kunnen dragen maar toen ik het over mijn hoofd trok, bleek dat één van mijn manchetten enkel vastzat met vijftien naaldjes. Geloof me, dat voel je onmiddellijk, ook als je het daarna wil uittrekken. Dus ken je dat schrikbeeld waar je in je ondergoed achter je naaimachine zit met je outfit waarin je 30 minuten later moet vertrekken? Wel, been there, done that. Gelukkig was het enkel een manchet…

Mijn Soffia II is wel al een favorietje geworden in mijn kleerkast. Het model staat gewoon fantastisch en je kan het ook nog mooi combineren met een jasje.  Ik was wat bezorgd dat de kleur misschien iets te donker was voor mij maar de fantastische fotoshoot met Lieve stelde me gerust. Natuurlijk is bordeaux niet echt een lentekleur dus ik zie mezelf weer verplicht om een versie III te maken in een zomerse kleur. Je moet natuurlijk wel een beetje rekening houden met de seizoenen hé.

Laat je me weten wat jouw klassiekers zijn? Van welke patroontjes puilen jouw kasten uit?

Tot  schrijfs,

Margot

8 gedachten over “Sofia: the sequel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s