Susan met een streepje voor

Het is altijd gevaarlijk om mee te doen met modetrends. Want die trendy broek waar je dit jaar zoveel geld voor hebt neergeteld, kan volgend modeseizoen compleet gedemodeerd lijken en zoooo 2019 zijn. Neem bijvoorbeeld twee trends van 2019: maxi-jurken en strepen. Twee dingen waar ik dol op ben. Toen ik in Fibre Mood de Susan-jurk zag, móest en zou ik hem maken. Met net dezelfde stof als in het magazine. Modehype of niet.

Ik kocht de stof in Marie Karo maar twijfelde toch even. Dat zag er wel een heel dun stofje uit. Maar het dessin was zo mooi dat ik er toch voor ging. We zien wel waar we uitkomen… Lieve, An en Tatiana moesten al grinniken toen ze mijn project zagen: oh jee, streepjes…

Het naaiweekend met de Sewbees in Malle leek mij het ideale plekje om aan mijn eerste lange jurk te beginnen. Je hebt er van die hoge lange tafels die ik gedurende een hele tijd gemonopoliseerd heb voor mijn stofje. (Nog eens sorry daarvoor dames). Het was handig om die lange stroken stof te kunnen knippen. Knippen ja, want ik was mijn snijmat vergeten en dat heb ik geweten. Viscose is een heerlijk luchtig stofje maar heeft twee nadelen: het kreukt makkelijk en het beweegt al als je er naar kijkt. Vooral dat tweede kenmerk is een vloek als je het moet knippen. Ik heb mezelf toen bezworen: nooit meer viscose knippen, nooit meer!

Met veel geduld en gerafelde randen heb ik toch alles geknipt gekregen. Hoewel, ik heb het originele knipplan niet volledig gevolgd. Op de foto’s in het magazine stond het schoudergedeelte haaks op de rest van de strepen, wat ik een heel leuk detail vond. Maar als je het knipplan zou geloven, zou je voor je schouderpand hetzelfde patroon volgen, dus draaide ik het om. Voor de zakken heb ik me die bedenking te laat gemaakt en ik had geen stof over om het opnieuw te doen. Spijtig…

Het ragfijne viscosestofje bleek ook niet zo simpel om te stikken. Ik heb flink met mijn draadspanning moeten spelen voordat ik de steken mooi had en achteraf heb ik stukken moeten lostornen en herstikken.  Maar ook dat is gelukt.

Mijn grootste struikelblok leek mijn knopenpad. Met zo’n stofje zag ik mezelf geen knoopsgaten maken, zelfs niet met versteviging, zonder dat dat verschrikkelijk verkeerd zou gaan. Dus naaide ik er gewoon drukknopen aan. Nu nog eens checken of-ie niet te doorzichtig was. Toen ik tijdens mijn eerste pasbeurt vroeg aan An of je er iets door zag, was haar nuchtere antwoord: “Alles”.

Oke, begrepen. Dat vraagt dan een extra bezoekje aan de winkel voor een zwart onderjurkje om dat doorkijkprobleem op te lossen. Met onderjurkje stond ik zo ik fier als een gieter mijn jurk te showen aan Lieve in het Citadelpark in Gent.

Dit is mijn eerste zelfgemaakte maxi-jurk en ik ben er blij mee. Lekker luchtig en toch lang voor tijdens de warmere dagen. Aangezien het deze week puffen wordt, denk ik dat-ie niet veel mijn kleerkast zal zien.

Naai jij dit jaar mee met de trends? Of heb je het net als mij voor streepjes?

Laat het me maar weten.

Tot schrijfs,

Margot

16 gedachten over “Susan met een streepje voor

  1. Zo fijn om de afgewerkte versie te zien !! Hij staat je heel mooi.
   Kledingstukken met strepen koop ik liever, als ik zie hoeveel moeite jij gestoken hebt om die mooi te krijgen (en houden)…

   Like

 1. Mooi gelukt . Het is een topper ! Strepen zijn nu wel in de mode maar zijn er eigenlijk altijd al geweest, zij het misschien minder kleurrijk.

  Like

 2. Dit verslagje kon wel het mijne zijn… 😁. Ik maakte namelijk ook een kopie van de Susan uit het boekje. Nog steeds niet op de foto geraakt. Tijdens het naaien ontbrak het me wat aan motivatie, ik wist namelijk al te goed wat het resultaat zou zijn. Maar eenmaal af (en ja, ik draag er ook een onderjurk onder) was ik toch heel tevreden. Al heel veel complimenten gekregen trouwens! Jij staat in ieder geval ook heel mooi met deze Susan!

  Like

 3. Ik maakte ook een kopie van deze jurk uit het boekje! Jouw verhaal komt me hier en daar wel bekend voor 😃.
  Ik maakte er wel knoopsgaten in en dat ging eigenlijk moeiteloos. Ik naaide met een microtex naald, kan ook schelen bij zo’n dun stofje.
  Nu ik de jouwe zie, besef ik dat ik hem zeker nog eens aan moet voor de winter genadeloos zijn intrede doet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s