Nooit meer zonder reiszak

Deze zomer planden we een roadtrip langs negen landen, met een langere stop in Istrië, Kroatië. Toen we daar vier jaar geleden aan de kust verbleven, mocht ik telkens snorkelend op zoek gaan naar schelpen voor mijn jongens die toen nog niet zelf konden zwemmen, laat staan duiken. Ondertussen zijn het twee echte waterratten die houden van snorkelen, dus de keuze voor de Kroatische kust met haar glashelder water was snel gemaakt. Snorkelsets met zwemvliezen, handdoeken en gewone waterschoenen moesten allemaal een plaats vinden in onze auto met compacte koffer.

Ik wist al heel snel dat ik zelf een aantal stevige doch soepele reistassen wou maken om de laatste gaatjes in de autokoffer optimaal te gebruiken en al het watermateriaal mee te nemen naar het strand. Ik kocht ettelijke meters stevige canvas in een Zweedse woonwinkel, felle rode ritsen en soepele rode tassenband bij Stoffen Van Leuven in Schellebelle, zonder evenwel over een concreet patroon te beschikken. Het materiaal lag al een paar maanden in mijn naaikamer te blinken en ik vond maar geen geschikt model.

Enkele dagen voor ons vertrek ontdekte ik op de blog Emma&Mona deze geweldige tutorial van een eenvoudige reistas. Ik kopieerde de afmetingen (zonder na te gaan of deze wel in onze koffer pasten… niet echt slim, I know), liet de glijders achterwege en had in enkele uren niet één maar twee reistassen klaar. Ongelofelijk maar waar, ze pasten bovendien op elkaar in de koffer van onze auto.

20190804_10312620190805_131531bis

Ondertussen zijn de tassen getest op hun multifunctionaliteit: strandgerief en snorkelmateriaal, bodyboard (paste er net in), slaapgerief en wisselkledij voor vier personen voor vier dagen, boodschappentas… ze hebben de test glansrijk doorstaan. Een vriendin uit Slovenië wil nu graag ook zo eentje voor haar weekenduitstapjes, dus geen probleem om een cadeautje te vinden tegen onze volgende bijeenkomst… Ik maak ze vanaf nu gewoon zelf.

Hebben jullie ook zo’n leuke tutorials ontdekt of zijn jullie zelf aan de slag gegaan met onze gratis tutorials ( Stinger en A Girl’s Cube), laat het ons weten!

Groetjes,

Tatiana

4 gedachten over “Nooit meer zonder reiszak

Geef een reactie