Getest en goedgekeurd: de Allie Wrap skirt van Designer Stitch

Omdat het toch telkens wat deadlinestress met zich meebrengt, test ik de laatste tijd niet zo heel vaak meer. Toen ik echter de oproep van Designer Stitch voor de Allie Wrap Skirt zag passeren, twijfelde ik echter geen seconde om me kandidaat te stellen.

© Moors M - 6U6A1529.jpg

Het patroon bestaat uit een hele mooie rechte basisrok met vijf verschillende opties voor de overslag. Je kan ook kiezen uit vier verschillende lengtes. Genoeg mogelijkheden om voor elke gelegenheid de geschikte rok te maken!

69360027_380481785919601_4417545735642284032_n

Een paar jaar geleden lag deze prachtige lap stof met slangenprint (geen idee wat het precies is) op naaiweekend op de verkooptafel. Voor een appel en een ei werd het van mij en sindsdien koesterde ik het, wachtend op het perfecte rokjespatroon.

© Moors M - 6U6A1416.jpg

Dit rokje maak je in ideale omstandigheden uit een geweven stof, maar na mijn toile (ja, designer Ann eist eerst een proefmodel van haar testers) besloot ik het erop te wagen met mijn lievelingsstofje.

© Moors M - 6U6A1408.jpg

Er komen geen moeilijke technieken kijken bij dit rokje, al was ik wel blij met mijn proefversie, want op de manier van Disigner Stitch zette ik nog nooit een blinde rits in een rok. Al is de handleiding super duidelijk en mooi geïllustreerd, de eerst keer ging het toch een beetje mis… ik sneed met mijn decovitje (nvdr: een tornmesje, voor de Nederlandse naaivriendinnen) de rits kapot. Oeps! Bij de definitieve versie ging het gelukkig wél heel makkelijk. Oefening baart kunst en een ezel stoot zich nooit tegen dezelfde steen zeker?

© Moors M - 6U6A1475.jpg

Wil jij de Allie ook maken met een stretch stof? Kies dan voor een zwaardere kwaliteit en maak een maatje kleiner. Als je het beleg ook elastisch verstevigt, kan je waarschijnlijk gewoon de rits weglaten, maar ik heb het zelf niet geprobeerd. Wees gerust… dit patroon is een blijvertje. Ik vermoed dat er nog wel versies op de blog gaan passeren.

© Moors M - 6U6A1522.jpg

Een beetje drempelvrees om eraan te beginnen? Van dezelfde designer maakte ik eerder al de JoJo dress, een jurk die in de komende koudere maanden zeker vaak buiten mag komen. Ik wist dus dat de pasvorm van Designer Stitch patronen perfect is en dat de ze tot in de puntjes uitgewerkt zijn, en dat bleek ook met dit rokje zo te zijn. Bovendien staat Ann, de onwerpster, op de Designer Stitch Support groep steeds klaar met haar arendsoog en uitgebreide kennis om je te helpen, zodat je creatie aan het einde van de rit op je lijf getekend lijkt.

© Moors M - 6U6A1502

 Zin om er zelf aan te beginnen? Het PDF patroon en de handleiding klik je makkelijk in je winkelmandje. Je krijgt dan een A0 versie en twee A4 versies in je mailbox, zodat je kan kiezen welke manier van printen jij het leukste vindt. Naadwaarde bijtekenen hoeft niet want die zijn al in het patroon inbegrepen. Ideaal voor een ‘luie naaister’ zoals ik!

© Moors M - 6U6A1585.jpg

Tot snel,
Lieve

PS: Bedankt aan mijn ventje alweer voor de mooie foto’s. Schat, zonder jou zou Girls in Uniform niet hetzelfde zijn!
Meer foto’s van dé fotograaf van de Belgische Luchtcomponent vind je op de instagram account van Michael Moors.

© Moors M - 6U6A1465

11 gedachten over “Getest en goedgekeurd: de Allie Wrap skirt van Designer Stitch

  1. Wat een hippe rok is dat ! Mocht ik rokjes dragen….ik zou het wel weten.
    Ik ga het patroon zeker pinnen ; je weet maar nooit dat mijn kleindochter eerstdaags om een rokje vraagt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s