Buiten mijn comfortzone: Norma van FibreMood

Het is altijd reikhalzend uitkijken naar de nieuwe editie van FibreMood. Vandaag is het weer zover: het magazine ligt in de winkels. Allen daarheen, zou ik zeggen, want het is weer een mooie editie!

0420 © Moors M - GIUB - 6U6A5662

Een tijdje geleden kreeg ik opnieuw een preview van de nieuwe FibreMood, en mocht ik een patroontje kiezen om mee aan de slag te gaan. Er staan zoveel mooie dingen in, dus ik twijfelde even wat ik kiezen zou, maar uiteindelijk bleef ik terugkeren naar de wondermooie Norma-blouse. De korte blouse heeft een mooie V-hals en een elegante pasvorm, maar wat haar vooral bijzonder maakt, zijn de prachtige pofmouwen.

0420 © Moors M - GIUB - 6U6A5476

Een romantische blouse vraagt om een romantisch stofje en dat vond ik bij de Stoffenknop. Ik werd in een oogopslag verliefd op deze prachtige viscose, maar twijfelde… Viscose heeft namelijk de neiging nogal te kreuken, en ik hou niet van strijken. Toch ging ik overstag en wat blijkt: deze kwaliteit is zijdezacht kreukt zo goed als niet!

0420 © Moors M - GIUB - 6U6A5518

Omdat de Norma in maatje 34 getekend is voor iemand van 1.64 cm en ik net iets groter ben, verlengde ik de blouse met vier centimeter. Daar bovenop deed ik nog twee centimeter extra, omdat mijn bovenlijf in verhouding met de rest van mijn lichaam wat langer is. Daardoor had ik zes knoopjes nodig in plaats van de beschreven vier. Daarnaast maakte ik de knoopsgaten verticaal ipv horizontaal, dat vind ik mooier voor een blouse. Voor de rest volgde ik de beschrijving stap voor stap en ja hoor, deze blouse is super!

0420 © Moors M - GIUB - 6U6A5462

Al ben ik enthousiast en zit deze blouse mij als gegoten, ik ben toch niet helemaal overtuigd of het mijn ding is. De mouwen zijn wel heel erg ‘groot’… en het stofje is misschien een beetje te lieflijk voor mij?

Wees maar een extra kritisch en laat me weten wat jij ervan vindt: iets voor mij, of toch maar niet?

Tot snel,
Lieve

5e1897af69036

21 gedachten over “Buiten mijn comfortzone: Norma van FibreMood

  1. Haai, ik vind het een mooi geheel – het staat je prachtig. Of het iets voor je is? Tja dat kan ik niet zo zeggen omdat ik je niet ken. Het stofje is erg lief en zoet. Maar qua kleur vind ik het mooi zeker in combinatie met de witte broek en je schoenen.

    Like

  2. De mouwen zijn perfect en gaan je geweldig goed af. Het stofje straalt inderdaad kwaliteit uit. Ik ben niet zo’n liefhebber van romantische bloemenprints, maar ik ken … tig mensen die het wel zijn en er goed mee weg komen. Jij ook.

    Like

  3. De kleur staat je supergoed. Het model, tja, dat beslis je vooral zelf, hè. Maar je mag het zeker hebben. Stralende foto’s weer!

    Like

  4. Het is een heel mooi bloesje, dat zou ik ook wel willen, maar knoopsgaten, dat durf ik niet. Ik zou bang zijn om alles op het laatst te verpesten daarmee. Maar eigenlijk zou ik het gewoon eens moeten proberen 🙂

    Like

  5. Ik vind deze opnieuw heel geslaagd! Mooi in combinatie met die witte broek. De mouwen zijn inderdaad wat aan de wijde kant. Dat is op zich wel ok, ik ben wel fan van ‘Bishop sleeves’, alleen de mouwboord zou ik dan graag iets minder wijd zien.
    Prachtige stof!

    Like

Geef een reactie