Ava – een veelzijdig broekenpatroon in ontwikkeling

Er zijn zo van die designers die er telkens weer ‘bal op’ zitten met hun ontwerpen. Isabelle van Bel’Etoile is er zo eentje. Haar patronen zijn weldoordacht, goed geïllustreerd, overzichtelijk en op mijn lijf geschreven! Tot nu toe beperkte ze zich tot bovenstukken zoals de Isa sweater, de Lux jurk of het Vita shirt, nu stapt ze uit haar comfortzone met een heerlijk veelzijdig broekenpatroon en een heuse ‘capsule collectie’.

Het duurt nog tot oktober voor jullie de patronen te zien krijgen, maar ik mocht een hele tijd geleden al de ‘voorstudie’ van de Ava broek testen. Let wel: intussen ziet de broek er weer helemaal anders uit, maar ik mag je mijn versie toch laten zien. Bedankt Isabelle!

© Moors M - 6U6A4532

Tot voor kort was ik een echt jeansmeisje. Er hingen wel wat geklede broeken in mijn kast, maar die kwamen zelden buiten. Sinds ik mijn eerste Bertha maakte, ben ik echter niet meer te stoppen. Zelfgemaakte broeken zitten zoveel beter dan gekochte exemplaren! Toch twijfelde ik om in deze patroontest te stappen… door de brede pijpen leek het niet echt mijn stijl.

© Moors M - 6U6A4554

Omdat ik zo’n fan ben van Isabel en haar patronen, zette ik mijn twijfel opzij en sprong in het diepe. Ooit kocht ik een soort luchtige blauwe jeansstof bij Toverstof, met de bedoeling er een short voor Michael van te maken. Kleur noch textuur doorstonden zijn kritische test, en ik zag er niet meteen een ander kledingstuk in, dus lag de stof een beetje verloren in mijn voorraad. Ik zou niet veel verliezen als ik dit stofje verpestte voor een patroontest.

© Moors M - 6U6A4501

De Ava broek-in-voorstudie van Bel’Etoile bood verschillende opties: ik kon ze maken in rekbare of geweven stof, met een rits in de zijnaad of met een elastische tailleband, met of zonder zakken, met of zonder valse gulp. Het patroon was ook in twee lengtes, zodat de dames met lange benen niet uit de boot vallen. Ik meet 1.68 m en de ‘korte’ versie is in mijn geval perfect om met platte sneakers te dragen.

© Moors M - 6U6A4550

Ik koos voor de versie met alles erop en eraan: zakken, gulp, rits in de zijnaad en dus een aansluitende tailleband met plooitjes in het voorpand en figuurnaden achteraan.

© Moors M - 6U6A4488

Wat ben ik blij dat ik die sprong in het diepe genomen heb. Is een wijde half-geklede broek, gedragen op sneakers iets voor mij? Ik had het nooit gedacht, maar JA!!! Zelfs mijn ventje vindt deze Ava een topper. Isabel heeft weer gescoord!

© Moors M - 6U6A4521


Nvdr: Zoals je hierboven kunt lezen, werd de Ava intussen herwerkt en zal je de actuele versie, samen met de rest van Bel’Etoiles schitterende capsule collectie, binnenkort kunnen bewonderen. Spannend, toch?


Tot snel,
Lieve

PS: Ik combineerde de broek voor de fotoshoot met de Vita van FibreMood.

10 gedachten over “Ava – een veelzijdig broekenpatroon in ontwikkeling

  1. De broek staat je heel goed! Benieuwd hoe dit patroon nog kon verbeterd worden! Maar ook je Vita trekt hier mijn aandacht, deze vind ik prachtig!

    Like

  2. Amai, wat een ander zicht! Ik snap dat het uit je comfortzone was 🙂 Maar voeg deze maar toe aan je comfortzone, want het staat je prachtig!

    Like

  3. Pingback: Een chique Ava

Geef een reactie