Cora van Bel’Etoile – subtiele elegantie

Dat Bel’Etoile op 8 oktober een hele capsule-collectie op de markt bracht, is nog voor weinig mensen een geheim. Dat ik deel uitmaakte van het testteam, dat is misschien minder gekend… De Avabroek mocht ik al een half jaartje vroeger testen, dus die liet ik deze keer aan mij voorbij gaan. Als eerste ging ik aan de slag met de Cora capsule.

Heerlijk toch, twee patroontjes-in-één: de Cora is een combinatie van een mooi passend shirt en een stijlvolle A-lijn rok in verschillende lengtes. Bij het shirt kan je kiezen voor speelse vlindermouwen of voor een klassieke longsleeve.

Aangezien alle capsules van Isabelle, cratief brein achter Bel’Etoile, zo mooi bij elkaar passen, wilde ik dat ook. Ik snuffelde door mijn bescheiden stoffenvoorraad en vond iets voor een broek, voor een t-shirt en voor een top. Die stoffen nam ik als basis voor de rest van mijn collectie.

Het stofje van het Cora-shirt was een verjaardagscadeautje van mijn mama. Zij kocht het bij Toverstof. De suède voor de rok kocht ik bij Stoffen Van Leuven, waar ze een ruime keuze aan kleuren aanbieden. Daar vond ik eveneens de stoffen voor het superleuke bomberjasje dat ook bij de collectie hoort. Maar dat is een verhaal voor later…

Over dit patroontje valt eigenlijk weinig te vertellen. Het zijn op zich twee makkelijke naaisels en door mijn stofkeuze ging het nog vlotter: zowel de suède als de stof van het shirt rafelen niet. Ik knipte ze dus gewoon netjes af en liet de zoom achterwege. De hals werkte ik anders af dan het patroon voorschrijft: ik zoomde die gewoon een centimeter naar binnen, omdat ik het net iets eleganter vind op die manier.

Wil je zelf aan de slag met deze leuke capsule? Aarzel niet en surf naar de webshop van Bel’Etoile!

Welke stuks ik nog meer testte in deze prachtige capsule-collectie? Dat lees je de volgende weken hier op de blog!

Tot snel,
Lieve

10 gedachten over “Cora van Bel’Etoile – subtiele elegantie

   1. haha, ik ging ook iets zeggen over je mooie schoenen 🙂
    Maar dus, jij zoomt niet om? Dat heb ik nu nog nooit gedurfd eigenlijk…
    Ik vind het heel feestelijk met dat blinkend topje! Ideaal voor een feestje (als dat ooit weer bestaat)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s