Een kaki WaiKala voor Wolf

Al zie ik ze niet zo heel vaak, mijn neefjes hebben toch een bijzonder plekje in mijn hart. Omdat ik weet dat mijn petekind Wolf gek is op camouflagekleuren en geregeld op scoutskamp vertrekt, besloot ik in mijn stoffenvoorraad te duiken en een WaiKala toiletzak voor hem te maken.

Een toiletzak is best afwasbaar, dus knipte ik de buitenste patroondelen uit een rol gecamufleerde gecoate canvas. De binnenkant is een oud grijs gecoat tafelkleed, een beetje verschenen van de zon. Ik kon gelukkig tussen de zonnevlekken knippen. De magneetknop en de rits komen van bij ZipperZoo en de zwarte bias kocht ik bij Veritas.

Het patroon zag je al eerder passeren, als cadeautje voor mijn schoonmama in een vrouwelijke versie. Het is het gratis PDF patroon WaiKala van Hansedelli en zeker de moeite om in huis te halen. Oh, wat hou ik van de Hansedelli patronen! Alles staat stap voor stap uitgelegd en zodanig beschreven dat het haast niet mis kan lopen.

Toch slaagde ik erin de bal mis te slaan. Toen de tas bijna volledig in elkaar stak, zag ik dat de klep niet perfect in het midden stond en er dus aan één kant een stukje grijze binnenstof doorschemerde. Uithalen zou mij heel wat tijd en gepruts kosten, dus ik overwoog stiekem het zo te laten…

Al had ik misschien mijn perfectionisme opzij kunnen zetten voor een keertje, mijn ventje liet echter duidelijk merken dat het niet ok was. Hij stelde zelfs voor het uithaalwerk voor zijn rekening te nemen. Ai ai, daar kwam mijn trots weer piepen, en ik droop af om het zelf in orde te maken.

Wat ben ik blij dat ik de tas uiteindelijk deels opnieuw gedaan heb, want nu kan ik dit cadeautje met de nodige fierheid afgeven aan Wolf, zonder mij zorgen te maken over zijn al-dan-niet-kritische blik. Ik ben eens benieuwd waar hij de toiletzak mee naartoe neemt!

Tot snel,
Lieve

9 gedachten over “Een kaki WaiKala voor Wolf

 1. Wat een chique toilettas.
  Daar kan je mee uitpakken op scoutskamp !
  Fijn dat je het patroon hierbij deelt.
  Maakt de afwerking met biaisband het naaien niet extra moeilijk ?

  Like

 2. Dat zal zeker goed zijn want voor zijn studentenjob gaat hij ook soms mee op logement…

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s