Een zomerse Odette hack

Wanneer ik op vakantie vertrek, probeer ik altijd een paar nieuwe zomerse kledingstukken mee te nemen. Niets zo leuk als rond paraderen in je zelfgemaakte outfits, toch? Deze keer ging ik aan de slag met de ‘Odette‘, intussen een klassieker onder de La Maison Victor patronen.

Het leuke stretch-stofje-met-doorkijk kocht ik al een hele tijd geleden bij Toverstof. Op dat moment had ik totaal geen idee wat ik ermee zou doen, maar ik vond het speels, vrouwelijk en leuk, dus ik nam het toch maar mee. Herkenbaar?

Mijn eerste idee was een Odette te maken om losjes over mijn bikini te dragen als ik eens naar de bar van het hotel wilde wandelen. Ik knipte dus het voor- en achterpand van de Odette en werkte de hals- en armrand af met een rolzoompje op de overlock. De onderkant werkte ik in eerste instantie ook zo af en liet ik gewoon losjes hangen.

Toen ik in de spiegel keek, vond ik het ineens toch wat té doorschijnend om te dragen zoals ik voor ogen had. Ik besloot dus een eenvoudige rok op elastiek te maken om erbij te dragen. Ook de boordstof die ik gebruikte vond ik bij Toverstof. De rok voerde ik met een elastische voeringstof die ik ooit eens kocht in de uitverkoop bij Veritas. De voering en de onderkant van de rok werkte ik opnieuw af met een rolzoompje. De voering liet ik een heel stuk korter vallen, zodat je nog een deel van mijn benen ziet. Een kort-lange rok dus eigenlijk :-).

Initieel wilde ik de Odette gewoon los in de rok steken, maar dat vond ik toch een beetje vreemd vallen, dus besloot ik ook de Odette af te werken met boordstof. Omdat die boordstoffen mijn lichaam heel duidelijk in twee deelden -door de doorschijnende stof heen- besloot ik de outfit te dragen met een wit topje onder. En zo leidde mijn initiële idee uiteindelijk tot iets totaal anders…

De outfit ging mee op vakantie naar Rhodos, vorig jaar in oktober. Tijdens onze dagelijkse wandelingen speurden we naar leuke locaties voor onze fotoshoots. Ja… vakantie is voor mijn ventje telkens weer een beetje werken. Dankjewel lieve schat!

Deze outfit kan ik in z’n geheel dragen, maar rok en top kunnen makkelijk gecombineerd worden met andere kledingstukken. De Odette droeg ik tijdens de vakantie bijvoorbeeld op een wit shortje, een leuke combo.

Heb jij dat ook, dat je tijdens het naaien een heel andere richting uitgaat dan je eerst gepland had? Ik hoor het graag in de reacties onder deze blog!

Tot snel,
Lieve

8 gedachten over “Een zomerse Odette hack

  1. Perfect voor een zomerse dag….en zoals je schrijft : met véél andere kledingstukken te combineren.
    En mooi afgewerkt = geen makkie in zo’n stof.
    De detailfoto toont duidelijk waarom je ervoor koos om een topje onder de Odette te dragen.
    Misschien moet ik ook nog eens een Odette naaien…..merci voor de inspiratie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s