Een comfy sweater

Een van de patronen die ik al vaker opnieuw gebruikte is kooppatroon 7678 van Burda Young. Ik maakte de sweater al in verschillende stoffen en uitvoeringen, en telkens komt er weer een totaal andere trui tevoorschijn.

Het is een heel eenvoudig patroontje: twee patroondelen met aangeknipte mouwen en vier stukjes boordstof. De sweater zit echt in een wip in elkaar! Elegant kan je hem niet noemen, maar bij thuiswerk vind ik zo’n losse trui een heerlijk bovenstuk.

De dikke sweaterstof met een gewatteerde binnenkant kocht ik al vorige winter bij De Stoffenknop in Merelbeke. Ik vond de kleur schitterend en hoopte er een min of meer geklede trui van te maken, maar ik vond nergens de perfecte boordstof. De combinatie met donkerblauw waar ik nu voor koos, maakt de trui meteen casual, dus koppelde ik de stof ook met een casual patroon.

Ik maakte de mouwen iets langer door de stofbreedte volledig te benutten, maar zelfs zo had ik niet genoeg breedte voor echt lange mouwen. De mouwboorden maakte ik dus wat langer dan normaal en dat geeft de trui nét dat beetje extra.

Helemaal tevreden ben ik niet met het resultaat. De stof is misschien iets te zwaar voor dit model, waardoor de trui fel in plooien trekt als ik beweeg, in plaats van soepel te vallen. Hij voelt nogal zwaar aan, maar hij is heerlijk comfy en lekker warm, dus mij hoor je niet klagen.

Tot snel,
Lieve

4 gedachten over “Een comfy sweater

 1. Soms moeten wij, vrouwen, onze prioriteiten verleggen van elegant en vrouwelijk en sexy naar comfortabel en handig en warm. En daar is helemaal niets mis mee. Integendeel. Dat is mijn mening wat de trui in zijn geheel toont. Want he lijkt mij een heel gezellige, warme trui te zijn.
  Verder herken ik het zoeken naar de juiste boordstof. Iets wat bij mij vaker uitloopt in het gebruiken van de stof zelf voor de boordjes. Want contrasterende boordstof gebruiken ( zoals jij deed) kan alleen als de stof er zich echt toe leent. ( wat jouw stof doet); anders lijkt het alsof één en ander maar bij elkaar geflanst is.
  Méér producenten zouden matchende boordstof in hun collectie moeten hebben, vind ik.

  Like

  1. Dankjewel. Ik kocht het een paar jaar geleden bij Mertens in Melle, dat is nu Toverstof Melle. Volgens mij hebben heel wat stoffenwinkels ook wel papieren patronen, maar ik heb geen idee of het nog te vinden is. Misschien kan je Toverstof eens contacteren met de vraag?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s