Lovely Lova – trial and error

Er hangen slechts een beperkt aantal bloesjes in mijn kleerkast. Meestal gaat het dan nog om blouses die ik lang geleden kocht en nog niet of maar af en toe gedragen heb. De fantastische kwaliteit van de Minerva Exclusive Viscose Challis stoffen deed mij echter verlangen naar een stijlvolle bloes van eigen hand.

De Lova uit La Maison Victor (Sept-Okt 19) stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje. Ze is gekleed en stijlvol, en valt op door het lange striklint rond de hals. Het knopenpad zit verborgen achter een beleg en ook dat zorgt ervoor dat de Lova geen alledaagse blouse is. Perfect dus voor een niet-alledaags stofje! Ik ging voor een mix van paars, lila en blauwtinten, bezaaid met bloemen. De stof ligt een eindje buiten mijn comfortzone, maar het patroon ook, dus dan passen die twee perfect bij elkaar.

De soepele en zachte viscose van Minerva is heerlijk om mee te werken. De stof is licht, luchtig en vloeiend, en leent zich uitstekend voor een mooie bloes. Ik vreesde dat de stof veel zou kreuken, zoals de meeste viscoses, maar dat valt heel goed mee. Ze verwerkt ook heel makkelijk onder de machine en krimpt nauwelijk in de was. Ik ben fan!

Voor de Lova knipte ik de maat die ik haast altijd heb bij La Maison Victor en tot nu toe had ik nooit problemen. Ik veranderde weinig aan het patroon, maar voegde wel figuurnaden toe in het rugpand. Ik heb namelijk een holle rug en zou anders last hebben van stofoverschot aan de onderrug. Die figuurnaden lossen dat probleem op.

Het knippen en naaien ging heel goed. Ik werd helemaal gelukkig van de manier waarop de puzzel in elkaar viel. Op voorhand begreep ik niet meteen hoe het zat met dat blinde knopenpad, maar dankzij de goede handleiding van LMV ging dat eigenlijk vanzelf. Het was mij niet zo duidelijk of ik het volledige knopenpad moest verstevigen, dus verstevigde ik enkel het gedeelte waarin de knoopsgaten gemaakt werden. Dat moet volgende keer wél volledig, want dat ‘floddert’ nu een beetje, al stoort het niet.

Waar het mis ging, was in de maatbepaling. Ik was vergeten dat ik relatief brede schouders heb in vergelijking met mijn taille. De blouse is prachtig en ik ben er superblij mee, maar doordat ze nét te smal is aan mijn schouders en rond de borst, gaapt het knopenpad als ik me beweeg. Iets wat gelukkig totaal niet opvalt door het striklint, dat bovenop de knopen valt.

Ze is goed gelukt, mijn mooie Lova. Niemand ziet het foutje, maar… ik weet het. Deze blouse zal dus jammer genoeg niet gedragen worden, hoe leuk ik ze ook vind. Echter niet getreurd: fouten zijn er om uit te leren. Ik heb nog een tweede viscose van Minerva liggen, en weet nu hoe ik het patroon moet aanpassen om beter te passen. Op naar de volgende Lova!

Tot snel,
Lieve

3 gedachten over “Lovely Lova – trial and error

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s