Lekker ingewikkeld in het kort – de Kielo Wrap Dress

Voor een huwelijk van vrienden droeg ik voor het eerst een Kielo Wrap Dress van Named… en ik wist meteen dat die jurk vriendinnetjes zou krijgen. Al ben ik helemaal gek op mijn lange jurk, ik pendel met fiets en trein naar de Koninklijke Militaire School in Brussel en een lange rok is niet ideaal voor op de fiets. Tijdens de laatste soldendagen kocht ik bij Toverstof een leuke tricot voor een korte versie.

© Moors M - 6U6A1212

Veel nieuws kan ik er niet over vertellen. Net zoals bij mijn eerste versie was mijn tweede Kielo heel snel klaar. Er is dan ook niks ingewikkelds aan het patroon en de handleiding is, zelfs in het Engels, kristalhelder.

© Moors M - 6U6A1177

Na mijn eerste Kielo kreeg ik geregeld de vraag of deze jurk ook in viscose gemaakt kan worden. Ik koos nu voor een hele soepele, dunne tricot, maar ook stoffen met minder stretch kunnen volgens mij best voor deze jurk.

© Moors M - 6U6A1311

De lange versie heeft een hoge loopsplit en eigenlijk moet je dus enkel je hoofd door de halsopening krijgen. Ook die is wijd genoeg. Zolang je stof maar soepel valt, lukt het wel.

© Moors M - 6U6A1186

Kort of lang, het blijft een heerlijke jurk. Toch ben ik stiekem een grotere fan van de lange versie. Mijn nieuwe Kielo mist een beetje de elegantie van mijn eerste, maar is wel perfect draagbaar op doordeweekse dagen én is fietsproof.

© Moors M - 6U6A1251

Onlangs ontdekte ik dat er nog wel wat mogelijkheden zijn in het patroon. Heel wat dames veranderen iets aan de halslijn, zodat die wat hoger wordt. Bovendien staat er op de site van Named ook een extra (gratis) patroon voor lange mouwen. In de hitte van deze week lijkt de herst nog veraf, maar een versie met mouwtjes lijkt mij ook wel wat… al heb ik nog zoveel projecten op mijn to sew lijst staan, dat ik een beetje twijfel.

© Moors M - 6U6A1219

Terwijl ik mijn lange jurk het mooiste vind met de strik aan de voorkant, strik ik deze het liefste op de rug. Dat breekt de lijnen van mijn derrière een beetje.

© Moors M - 6U6A1182

Wat denk jij, zou ik nog een winterse versie maken met lange mouwen, of is het nu wel genoeg geweest?

© Moors M - 6U6A1207

Tot snel,
Lieve

16 gedachten over “Lekker ingewikkeld in het kort – de Kielo Wrap Dress

 1. heel mooi gedaan ik heb in een ver verleden ook eens zo’n jurk gehad heel mooi, met mouwen lijkt het me idd gaaf….kan ik hem voor mijn dochter maken,die houdt van zulk soort jurkjes

  Like

 2. Zo zie je maar weer: de ene jurk leidt tot een ander en ook deze zet je weer aan de volgende versie. Heel herkenbaar dat er dan tussen alle versies een favoriet zit. In elk geval is dit een prachtig en lekker luchtig zomerjurkje die je geweldig staat.

  Like

 3. Supermooi! Dankzij deze foto’s en uw uitleg heb ik het gedurfd om het patroon te kopen!
  Ik wil hem vandaag ook beginnen maken maar loop vast op een paar punten. Kunt u mij misschien helpen?
  Ik zie vaak dat er nepen bij de borst en ook op de rug zijn. Maar ik zie dit niet op het patroon of op de beschrijving…
  Heeft het iets met ‘apex’ op het patroon te maken? Wat moet ik precies doen? #help

  Like

 4. Waar op het patroon heb je de jurk verkort? Op sommige patronen staat een lijn om te verlengen/verkorten, is dat hier ook bij?
  Het is een prachtige jurk! Je blog doet me twijfelen om hem te kopen. 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s