‘Zip ’n Grip’ and go!

Een mooie weekendtas zoals de Explorer Tote, daar horen attributen bij, toch? Met mijn grote -gekochte- toiletzak zou de tas meteen te vol zitten, dus besloot ik een kleinere te maken. Een compact model, maar wel met onderverdelingen. Enter de Zip ’n Grip van Sew Yours!

Ik zag het leuke tasje voor het eerst passeren bij Kbas, het huidige ZipperZoo. Daar heet het de Magic Pouch, gelijkaardig aan de Zip ’n Grip, al zit hij anders in elkaar en heeft de Magic Pouch geen onderverdelingen binnenin. Voor een toiletzak vind ik dat niet zo handig. Toen Girl in Uniform Tatiana mij een foto toonde van de Zip ’n Grip was ik meteen verkocht.

Het patroon is in het Engels, maar je krijgt er een reeks superduidelijke video tutorials bij. Geen zorgen dus als je niet zo’n grote talenknobbel hebt. Ik naai niet graag aan de hand van video’s, maar de combinatie van een geschreven handleiding en een video vind ik wel super praktisch. Begrijp ik iets niet in de handleiding, dan kijk ik enkel dat stukje video en kan ik weer verder.

Omdat ik wilde dat het toilettasje bij mijn weekendtas paste, koos ik voor dezelfde combinatie van ‘gordijn’ en donkerblauw. Ooit knipte ik een stuk polyester uit een oude rugzak, en dat gebruikte ik voor een groot deel van de voering. Bij een toiletzak is het altijd handig dat de voering tegen een spatje water kan. Jammer genoeg had ik niet genoeg voor de hele binnentas, dus combineerde ik de polyester met donkerblauwe jeans. Voor de ritsvakjes gebruikte ik een katoentje van De Stoffenknop. Rits, versteviging en fournituren kocht ik bij ZipperZoo.

Het compacte tasje was superleuk en niet zo moeilijk om te maken. Zeker in het eerste deel kwam ik geen enkele drempel tegen. Ik besloot het handvat anders aan te brengen dan voorgeschreven. In plaats van het bovenop te naaien, gebruikte ik een techniek waarbij ik het handvat door de stof heen vastzet. Dat ziet er nét iets professioneler uit, in mijn ogen.

Pas bij het in elkaar zetten ging het minder vlot. Ik ben geen grote fan van een afwerking met biais omdat het nooit zo vlot en netjes gaat als ik wil. Sinds ik het laatste stiksel vervang door een handgenaaide laddersteek, gaat het wat makkelijker. Langs de kant van de ritstrekker alles vaststikken vond ik echter geen lachertje. Ik moest er zelfs eventjes van bekomen.

Maar zoals wel vaker: eind goed, al goed! Eens de baby geboren, was ik het geworstel snel vergeten. Ik ben superblij met mijn compacte toiletzak. Klein aan de buitenkant, maar verrassend ruim vanbinnen. Is hij perfect? Neen, helemaal niet. Maar voor mij is hij helemaal zoals het zijn moet.

Tot snel,
Lieve

Een gedachte over “‘Zip ’n Grip’ and go!

Geef een reactie