Dé handleiding voor elke naaister!

Voor een beginnend naaistertje als ik, is een goede handleiding onontbeerlijk! Natuurlijk vind je op het internet een hoop informatie, en helpen de talloze tutorials of filmpjes je een heel eind op weg, maar voor mij gaat er niets boven een mooi en overzichtelijk boek. Ik was dan ook in de wolken toen ik het ‘Handboek Naaitechnieken’ cadeau kreeg van een bevriend koppel.

Het mooi geïllustreerde boek bestaat uit vier delen:

  • Hulpmiddelen‘ gaat van naaien in het algemeen, over naaimachines en stoffen, tot een overzichtelijke handleiding om patronen aan te passen. Superhandig voor mij, want ik beschik jammer genoeg niet over standaardmaten. Ik ben slank, maar heb een lang bovenlichaam en vrij korte benen. Daarnaast heb ik relatief brede schouders, en smalle heupen. Geen enkel, maar dan ook geen enkel patroon is op mijn lichaam getekend.Handboek naaitechnieken - open
  • In het tweede deel, ‘Technieken‘, vind je meer dan 300 verschillende naaitechnieken, met stap-voor-stapuitleg en foto’s. Het start met de belangrijkste steken en naden, om dan via de verschillende beleggen en halslijnen naar kragen, zakken en mouwen te gaan.  Ook de verschillende sluitingen, knoopsgaten en ritsinzetten komen uitgebreid aan bod. Aan het einde van het hoofdstuk staan ook een aantal reparatietechnieken.
  • Projecten‘ telt achttien ontwerpen om zelf te maken, van een supermakkelijk tasje met trekkoord, tot een babydekentje of een sierradenmapje.

Babyhanddoek

  • Helemaal achteraan in het boek staat een ‘overzicht van kleding en stoffering’, waar je alle types rokken, broeken, jurken, jasjes, kussens en gordijnen opgelijst terugvindt.

Kortom, dit is een heel overzichtelijk, uitgebreid en handig werkboek, waar zowel de beginnende naaister als de gevorderde haar meug in vindt. Een kleine investering, voor een leven lang opzoekplezier!

Handboek Naaitechnieken – Alison Smith – € 29,95

Tot snel!
Lieve

2 gedachten over “Dé handleiding voor elke naaister!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s