Stoffen gewichtjes

gewichtjes3

Een van mijn eerste projectjes om te leren stikken, waren stoffen gewichtjes gemaakt uit een kussensloop. Erg handig om patroonbladen plat te leggen en niet meer te laten verschuiven. Een vriendin zag mijn zakjes en was jaloers, dus …maak ik ze gewoon nog eens 🙂

Hoe ga je te werk?

Vier rechthoekjes snijden met een rolmes, twee veters om de zakjes dicht te snoeren, een paar leuke knopen om de zakjes wat op te fleuren, en je vulling natuurlijk. Bij mij waren dat gedroogde boontjes: het heeft wat gewicht, blijft goed houdbaar en het belangrijkste… ik lust het niet. Maar je kunt evengoed linzen, erwten of rijst gebruiken.

gewichtkes1Ik stikte eerst mijn tunneltje voor de rijgveter en naaide daarna de naden aan elkaar. De uiteinden van het tunneltje had ik eerst nog dubbel kunnen stikken zodat de uiteinden niet zouden rafelen. Ik weet niet of ik gewoon lui was of met mijn hoofd er niet bij maar soit, ik heb dat dus niet gedaan. Maar omdat je die rijgveters feitelijk nooit losmaakt, is het zelfs niet nodig.

Nadat ik de zakjes had gevuld, heb ik ze wel dichtgestikt, zo dicht mogelijk bij de vulling om geen boontjes te laten ontsnappen. Als je dan je rijgveter aantrekt, zie je niets meer van dat stiksel.

gewichtjesVoila, een leuke set gewichtjes, om stylish om je papieren tegen te houden en geen gezeul meer met conservenblikken. Nu nog hopen dat die vriendin er tevreden mee is…

Kennen jullie nog handige zelfmaakhulpjes?

Tot schrijfs,

Margot

Een gedachte over “Stoffen gewichtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s