Kant on top

Bijna 14 februari; Valentijnsdag… en aangezien we hier toch in de kantmaand zitten, dacht ik: “Laat ik mezelf voor manlief eens in een kanten verpakking steken”.

kanttop5Het plan: een leuk kanten topje, met een stofje uit in het Atelier van Queen B. Daar had ik het hele pakketje gekocht, dus stof, picotelastiek en schouderbandjes. Makkelijk dat je daar zelf niet meer achter moet zoeken. De kant is een mooi koninginnenblauw. Ik ben niet zo voor zwart, dus deze kleur maakt me instant vrolijk.

Voor mijn kanten topje had ik het patroon wel, maar ik vond de werkbeschrijving niet. Maar er zijn maar vier patroonstukken aaneen te zetten, dus dat moedt me nog wel lukken. Ik moest alleen maar zorgen, dat ik mijn elastieken er goed aan zet, zodat ze niet te hard spannen. Daar vond ik een goed truukje voor:

  • Neem voor je elastiek 90% van de stoflengte, zodat je wat spanning op de stof krijgt.
  • Markeer je elastiek, door ze op te delen in vier gelijke delen, en doe hetzelfde met je stof (ik gebruik er speldjes voor).
  • Zet dan beide merkpunten op elkaar, en je bent zeker dat je je elastiek overal goed hebt verdeeld.
  • Als je daarna je elastiek met een stretchsteek vastzet, moet je zorgen dat je steeds evenveel  spanning hebt. Zorg dus dat je steeds even hard aan je stof trekt.

Het verder ineenzetten van mijn topje ging snel, maar ik vond dat er iets ontbrak. En aangezien ik  al ervaring had met kanten randjes, dacht ik: hier zetten we gewoon een zwart elastisch kantbandje aan”. Bij Nostex haalde ik 60 cm kant, en knipte het in de breedte in twee, door de tekening te volgen. Nog even vastzetten en hoppa, de afwerking is al veel beter. Ik wil er nog wel een bijpassend broekje bijmaken, om er helemaal een kanten outfit van te maken. Ik heb zelfs nog want kant over… maar dat is waarschijnlijk voor volgende Valentijn, aangezien ik nog geen patroontje heb.

kanntop10

De aan-foto’s krijgen jullie niet te zien…  jullie zullen me op mijn woord moeten geloven, als ik zeg dat mijn topje werd goedgekeurd door manlief…

Hebben jullie een kanten cadeautje voor je partner? Laat het me weten.

Veel Valentijsgroetjes,
Margot

 

7 gedachten over “Kant on top

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s