Location hunting voor naaibloggers

Bloggen over naaien is een heel veelzijdige hobby. Het daagt me constant uit creatief te blijven en dingen met een andere blik te bekijken. De combinatie van leuke kleren en foto’s maken, ‘model’ spelen, schrijven, op zoek gaan naar leuke onderwerpen en de samenwerking met mijn ventje en de andere girls zorgen ervoor dat ik mij nooit verveel.

vintage-2807189_1920

Het fotografie-aspect heb ik bij de start van ons project echter zwaar onderschat. Wij meiden nemen af en toe foto’s van elkaar of van onze creaties, maar je wil natuurlijk zo mooi mogelijke foto’s op de blog en dat lukt beter als je op stap gaat met iemand die weet wat hij doet. Al heel snel kwam mijn ventje in the picture. Hij draagt ook het blauwe uniform en werkt in het dagelijkse leven als fotograaf/lay-outer bij de Luchtcomponent. Soms ga ik ook wel eens op stap met Hanne of Liesbet, twee supertoffe meiden met het creatieve gen.

Vaak krijg ik de opmerking: “Jij kiest zo’n leuke locaties voor je foto’s”. “Hoe vind je die plekjes?” is een vraag die daarna heel snel volgt. Location hunting is inderdaad een belangrijk onderdeel in de presentatie van onze naaisels.

Wanneer ik op stap ben, kijk ik telkens met een half oog uit naar leuke plekjes, die ik dan in een lijstje op de GSM noteer. Zonder duidelijk thema is een park of bos in de buurt altijd leuk. Ook open ruimtes zoals stadspleinenof lange lanen omringd door bomen zijn prachtig, vooral als de fotograaf van dienst met scherptediepte wil spelen.

Je hoeft niet altijd ver te zoeken. Mijn ventje en ik gingen al verschillende keren foto’s nemen aan de sporthal in de buurt. Op zich een heel lelijk gebouw, maar als je een beetje zoekt, vind je op dezelfde plaats zoveel verschillende elementen die je leuk in beeld kunt brengen, dat het weer mooi wordt.

Vaak vraagt de creatie echter om een specifieke achtergrond. Een mooie kanten kokkerrok vraagt om een romantisch decor. Feestkledij vraagt om versiering. Een herfsttour om een natuurelement. Een thema als ‘Zon-Zee-Strand’ om… jawel. Voor ‘Back to School‘ trokken we letterlijk terug naar mijn oude school.

Soms wachten we tot de tekst geschreven is om een locatie te zoeken. Vooral Margot is erg creatief in haar titels. ‘Is naaien zoals fietsen?’… de fietsenstalling aan het station wordt meteen de juiste plek voor onze foto’s.

Let wel op: voor je foto’s neemt op privé-eigendom vraag je de toelating van de eigenaar. In ruil voor een vermelding-met-link op je blog, zegt die meestal wel ja. En dan is het een kwestie van doorbijten als de man of vrouw belangstellend toekijkt terwijl jij je in bochten wringt.

Een uitstap met de blogvriendinnen wordt steevast gekoppeld aan een fotosessie. Zo gingen Margot en ik al foto’s nemen in een park in Mechelen, in het station van Antwerpen of dat van Gent. Met Tatiana ging ik aan de slag in de hal van Boho Atelier tijdens de naailes, en binnenkort zie je haar schitteren in een park rond een gekend Gents zwembad.

Ook steden kunnen een interessant perspectief bieden, al moet je de glurende voorbijgangers er dan wel bij nemen.

Veel dingen op en rond water zijn fotogeniek. De dokken in een havenstad, een vijver in het park, een bankje langs de vaart… daar kan je hele mooie dingen mee doen.

Last but not least neem ik steeds een aantal outfits of kledingstukken mee op reis. Foto’s zijn altijd veel mooier op een exotisch strand, in de duinen of in de lobby van je hotel.

Heb jij nog leuke locatietips? Hoe vind jij leuke plekjes?

Tot snel!
Lieve

7 gedachten over “Location hunting voor naaibloggers

  1. Leuke tips, ik schrijf ook altijd vanalles op maar heel vaak, vooral in de winter kijk ik letterlijk bij ons in de straat want het zonnetje verdwijnt dan voor je het weet. 😉 (Gelukkig ligt er een pottenbakkerij site en een natuurdomein in mijn straat en uiteraard ook een bakstenen muur voor als je weinig achtergrond wilt)

    Like

  2. Wanneer het mogelijk is proberen wij ook op toffe locaties te gaan, maar dat lukt niet altijd. Hier in de buurt zijn wel een paar plaatsen waar we regelmatig gaan voor foto’s, maar we kijken ook altijd uit naar nieuwe plaatsen. Meestal kiezen we wel voor dichtbij, uit tijdsgebrek.

    Like

  3. Hier weinig leuke plekjes, of ik bekijk ze te weinig vanuit fotografieperspectief. En ik hou niet van veel mensen in de buurt als we foto’s nemen. Vorige zaterdag trok ik met vriendin Mieke en haar fototoestel naar de Oude Landen hier in de buurt, daar heb je heel veel variatie, ik hoop dat jullie dat ook zullen opmerken in mijn nieuwe blogberichtjes over mijn creaties. 🙂

    Like

    1. Ik heb jouw foto’s bij de afgezaagde bomen gezien, dat vond ik heel leuk. Maar eigenlijk mag je je niets aantrekken van mensen in de buurt. Gewoon negeren, of op hen reageren. Dat geeft soms de meeste spontane foto’s.

      Like

Geef een reactie