Heerlijk ingewikkeld – de Kielo Wrap Dress

Voor ik mijn eerste versie van de Kielo Wrap Dress van Named maakte, twijfelde ik wel een jaar. Het is geen goedkoop patroon en de stijl is een beetje alternatiever dan ik gewend ben. Uiteindelijk kocht ik het patroon met het idee: “Ach, ik zal er geen boterham minder door eten. We zien wel wat ervan komt”.

© Moors M - 6U6A5072

Toen ik eenmaal de drempel over was kwam er na mijn eerste, lange, exemplaar al snel een tweede korte. Dat er een vervolg zou komen aan de reeks, daar was ik wel zeker van!

© Moors M - 6U6A5157

In dit geval heeft de prachtige ijsblauwe trico van Megan Blue Fabrics de jurk gekozen… De stof smeekte om een lange, elegante, zomerjurk. Ik twijfelde nog even, omdat we tijdens de lockdown nergens heen kunnen, maar met deze jurk ben ik alvast klaar als we opnieuw naar een feestje mogen.

© Moors M - 6U6A5246

Mijn eerste jurk viel zonder hakken op de grond en dat was prachtig, maar deze jurk kortte ik zo’n vijftien centimeter in, zodat het smalste deel van mijn enkels zichtbaar is. Dat zorgt ervoor dat ik ook op slippers elegant uit de voeten kan. Maar… zolang mijn voetjes het aankunnen, vind ik deze hakken toch het einde!

© Moors M - 6U6A5110

Daarnaast maakte ik, net als bij mijn lange versie, de split zo’n 10 cm hoger. Dat zorgt net voor een tikkeltje meer bewegingsvrijheid.

© Moors M - 6U6A5193

Ten slotte knipte ik de hals wat minder wijd. Bij mijn andere jurken durft mijn bh-bandje er wel eens onderuit te piepen en dat is nu niet het geval. Anderhalve centimeter ter hoogte van de schouder naar niks in het midden van de hals zorgt ervoor dat alles nu perfect op de plaats zit.

© Moors M - 6U6A5268

Voor de fotoshoot wandelden we even naar de wijk achter ons. Daar staan twee hele leuke huizenrijen met een mooie zijmuur. Als ik daar langskom, zie je er nooit iemand lopen, maar nu passeerden er natuurlijk net enkele gezinnen op wandel. Een beetje gênant, zeker als je een kindje hoort vragen: “Mama, wie is dat???”

© Moors M - 6U6A5174


Tijdens deze periode van afzondering en social distancing ben ik mij meer dan ooit bewust van de creatieve zielen die ons leven een stuk mooier maken. Bedankt aan mijn ventje voor alweer een leuke fotoshoot, aan Named voor een toppatroon en aan Megan Blue Fabrics voor de mooiste stof ooit!


Tot snel,
Lieve

19 gedachten over “Heerlijk ingewikkeld – de Kielo Wrap Dress

  1. Wat een prachtige jurk, staat je echt heel goed! Met mijn figuur hoef ik niet aan dit soort jurken te denken maar ik heb wel genoten van jouw foto’s. Met zo’n jurk heb je iets om naar uit te kijken – je eerste feestje als het leven weer een beetje normaal is 🙂

    Like

  2. In 1 woord: wauw. Wat een prachtige jurk zeg. En je bent echt wel een fotomodel (en die kleuren van die muur op de achtergrond passen zo goed bij jouw kleed). Als je hierin gaat wandelen, kijkt iedereen je na 💖

    Like

  3. Vorig jaar zeg ik al de lange en korte versie van deze jurk. Ik vind hem nog steeds „geweldig“. Ga zeker dit patroon bestellen. Hij staat je voortreffelijk. 👍🏼👍🏼

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s