Een chique shopper voor moederdag

Dat ik een fan ben van zelfgemaakte cadeautjes, weet je natuurlijk al heel lang… Geen enkele gelegenheid om een gepersonaliseerd geschenk te geven, laat ik passeren. En wie kan je beter een plezier doen dan je mama? Moederdag is dus dé gelegenheid bij uitstek om haar eens in de euh… tassen te zetten.

Lieve Deduytschaever 200419 07

Een tijdje geleden vroeg mama mij om een bestaand rokje na te maken en te verlengen. Ze kocht daarvoor een prachtige geweven stof bij Toverstof. Die bleef zowat een heel jaar liggen, omdat ik het niet zag zitten eraan te beginnen. Drempelvrees, weet je wel… het kan soms verlammend zijn. Toen de rok eindelijk klaar was, sloeg Corona toe… Op het moment dat ik dit schrijf, hangt de rok dus nog in de kast te wachten op mijn mama. Maar, beloofd, dat verhaal lees je hier binnenkort!

Lieve Deduytschaever 200419 03

De stof was gewoonweg zo mooi, dat ik het restje niet zomaar kon weggooien. Al snel groeide het idee om er een tas uit te maken. Mama had een tijdje geleden al eens laten vallen dat ze zo’n zelfgemaakte shopper wel zag zitten. Tel daarbij de stof die ze zelf gekozen heeft en dan kan het cadeau eigenlijk al bijna niet misgaan.

Lieve Deduytschaever 200419 02

Een patroon is er eigenlijk niet… Ik gebruikte de afmetingen van deze shopper en deelde de buitenkant op in verschillende stroken, zodat de blauwe jeans en de mooie rokkenstof elkaar afwisselde en de bodem in jeans is. De rokkenstof verstevigde ik met vlieseline, want die is zo los geweven dat een klein haakje genoeg is om er draden uit te trekken.

Lieve Deduytschaever 200419 08

Ook de binnenkant maakte ik in twee kleuren, zodat de jeans mooi doorloopt vanaf de buitenkant naar de voering toe. Die voering is trouwens een oud tafelkleed van mijn mama, dus opnieuw een stofje dat ze zéker mooi vindt… Aan de buitenkant maakte ik een ritsvakje en binnenin een open steekvak, zodat ze haar sleutels of GSM ook tijdens het shoppen kwijt kan. Op de bovenrand van de voering borduurde ik een tekst en datum, wat ik altijd een leuk en persoonlijk detail vind. Omdat ik geen lange rits in de juiste kleur had, koos ik deze keer voor een magnetische sluiting.

Lieve Deduytschaever 200419 11

Nu maar hopen dat mama er even gek op is als ik… want ik werd in een oogopslag verliefd op deze chique shopper.

Maakte jij iets voor je mama, of kreeg je misschien een mooi zelfgemaakt cadeautje voor Moederdag? Ik lees het graag!

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Een chique shopper voor moederdag

  1. Mama is er gisteren al, zo fier als een Somers, mee de baan op gegaan. Hoe mooi is dat, met veel inzet en creativiteit zelf een geschenk maken.

    Like

  2. Heel mooie tas! Je mama zal ongetwijfeld blij zijn met jouw zelfgemaakt cadeau!
    Ik heb het een stuk makkelijker gehouden, maar haar toch blij gemaakt met witte rozen.
    Ben momenteel ook mijn benodigdheden aan het samenzoeken voor de TienerTas (ga het patroon van Jace did it volgen). Een 14 jarig meisje wil ook al eens een eigen shopper (denk ik dan…), als verjaardagscadeautje?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s