De ‘Lieve’ jurk

Er zijn zo van die dagen dat je je geïnspireerd voelt. Het lijkt wel alsof je alles aankan, en je barst van de energie. Op zo’n dag durf ik meer dan anders. Zo kwam het, dat ik opnieuw met mijn prachtige bloemenstofje aan de slag ging, en zelf een jurkje ontwierp.

In welk kleedje voel ik mij elegant en sexy? Wat draag ik graag op een zonnige dag? Wat past bij de print van het zwierige tricootje? Die vragen stelde ik mij voor ik aan de slag ging met het patroon. Aangezien ik geen jota verstand heb van patroontekenen, baseerde ik mij op een luchtig vakantiejurkje dat ik al jaren met plezier draag. Ik legde het op mijn patroonpapier, en tekende de contouren over tot onder de borst. Op die lijnen legde ik een topje, waarvan ik de bovenste helft overtekende en knipte.

Het was een simpel ontwerp voor een jurkje met spaghettibandjes. Ik paste na elke stap, zodat ik het letterlijk op mijn lijf kon maken. img_2213Gaandeweg besefte ik, dat die spaghettibandjes toch niet zo mooi zouden worden als in mijn fantasie, dus hertekende ik het naar een halterjurk.

Bovenaan het borststuk, fronste ik de stof, voor een licht hartvorming decolleté. De tricot is doorschijnend, dus voerde ik de jurk volledig. De zilveren, fold over elastiek boordt het bovenlijfje af en loopt door in de nek.

Op een weekendje Brugge met mijn vriendin Katrien, bleek onze kamer het ideale decor voor een fotoshoot in stijl… Een beetje onwennig vleide ik mij neer op de sofa. Et voilà, dit is het resultaat!

Wat vind je ervan?

Tot snel,
Lieve

9 gedachten over “De ‘Lieve’ jurk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s