Naaiboek Love at First Stitch

Hoe begin je met naaien? Je kan natuurlijk naailessen volgen, maar omdat ik niet zeker was of naaien iets zou worden, begon ik in mijn uppie… via Internet en met het boek ‘Love at First Stitch’.

Startend met hoe je een naaimachine inrijgt en het voorzichtig maken van je eerste steken op een lapje, naar steeds moeilijkere zaken. Altijd stap voor stap uitgelegd met veel foto’s. Op het einde van een projectje krijg je tips om je kledingstuk te personaliseren.

lovefirststitch3

Door de duidelijke uitleg, het enthousiasme en de aanmoedigingen van de schrijfster Tilly Walnes wordt je zelfvertrouwen groter met elk nieuw stuk.

Als je het boek dichtslaat, heb je o.a. twee rokjes, twee kleedjes, een blouse en een pyjamabroek als uitbreiding voor je garderobe, en ken je toch al aardig wat basistechnieken. Het boek ademt vintage, zowel in lay-out als in de stijl van de stukken, maar jij kiest met je stoffen hoever je hierin wilt meegaan.

lovefirststitch2De patronen staan op aparte grote patroonbladen, wat ook wel leuk is. Als beginner ben je namelijk nog niet klaar voor een visuele spaghetti van lijnen, omdat er zes patronen op een blad staan. Het was wél even aanpassen toen ik een ‘echt’ patroon voor mijn neus kreeg.

Conclusie: ‘Love at First Stitch’ is een naaiboek perfect voor de beginner, leuk geschreven, met duidelijke uitleg en leuke projectjes. En vooral, het geeft je enkel meer zin om je naaikunsten verder te ontdekken.

Tot schrijfs,

Margot

3 gedachten over “Naaiboek Love at First Stitch

  1. Mijn eerste boek was ‘allemaal rokjes’ dat ik onlangs 2e hands verkocht. Hier staan nog veel boeken, ongebruikt, in de kast… Misschien eens een projectje voor tijdens een vakantie, dat doorspitten 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s