Patronen overtekenen op puinzakken

Ook zo aan het sukkelen met het overtekenen van je patroon op papier? Zie je niet meer welke lijn naar waar loopt?

wp-1474829489678.jpgOm die visuele spaghetti iets duidelijker te maken, kan je doorzichtig plastiek gebruiken.

Een praktisch en goedkoop voorbeeld zijn de puinzakken uit de Action. Groot genoeg als je ze open knipt, en je ziet door al de lijnen je patroon weer.

wp-1474829519666.jpg

 

Je tekent gewoon met een balpen of een permanente stift. Bovendien glijdt je schaar erdoor als door boter. En het plastic is veel sterker als doorsnee patroonpapier.

wp-1474829506452.jpgLet op: in de winkel liggen ze niet bij de andere vuilzakken maar in de doe-het-zelf-afdeling.

Nuttige tip? Wat gebruik jij als alternatief voor het kalkpapier? 

Tot schrijfs,

Margot

  

11 gedachten over “Patronen overtekenen op puinzakken

 1. Plastic patronen vind ik niet zo prettig werken (heb het geprobeerd), het fijnste vind ik onbedrukt krantenpapier. Dat is alleen niet doorzichtig, dus moet je het patroon met het papier daaroverheen tegen het raam plakken zodat je het kan overtekenen (het is wel de goedkoopste optie aangezien ik zo’n restrol gratis kon ophalen bij de drukker (zij kunnen er toch niets meer mee).

  Like

   1. Wij hadden er eentje gehaald toen we voor Medusa (het koor waar ik bij zing) voor iedereen jurken gingen tekenen/knippen. Dan wordt gewoon patroonpapier kopen namelijk wel duur!

    Like

 2. Amai… zo zie je maar waarvoor een jaartje bijstuderen goed is 😉 Dat ik daar nog niet aan gedacht had?!
  Voor mij lukt het met het klassieke patroonpapier ; vind het grid dat erop staat vaak praktisch. Maar ik heb inderdaad al wel eens een verkeerde lijn overgenomen ook!

  Like

 3. Dat ga ik zeker aanschaffen, ik had het al vaak gelezen maar kwam er nog nooit toe het te kopen. Nu woon ik in Amerika en hier kennen ze precies zelfs geen gewoon patroonpapier zoals bij ons. Tenzij ik natuurlijk gewoon weer de juiste term niet ken, maar zelfs na een hele hoop gegoogel vond ik het niet en kocht ik iets soortgelijks aan de lopende meter. Een pak duurder! Dus als ik deze winter terug even in België ben, koop ik toen van die pakjes zakken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s