Vermijden van een sewing bloc: Pinterest

pinterest2Ik weet niet of jullie dat ook hebben maar ik vrees altijd dat ik op een dag op droog zaad ga zitten. Niet met stofjes (stel je voor!) maar van ideeën. Dat je op een dag gewoon inspiratieloos door al je boekjes bladert en denkt: “ik zal dat dan maar maken zeker?”

En een patroon klakkeloos zonder enthousiasme kopieert, zonder er plezier aan te beleven. Zonder je te verheugen op het kiezen van de stof, het aanpassen van het stuk of de reactie van de persoon voor wie je het maakt. Lijkt me verschrikkelijk…

Inspiratie blijven vinden, is dus de boodschap. Op straat, in de winkeletalages, op blogs, en… op Pinterest. Een digitaal prikbord waar je de pins van anderen bekijkt, en als je ze leuk vindt, ze bewaart op één van je eigen prikborden.pinterest1

Ik pin graag. Niet alleen om ideeën op te doen voor het volgende stuk, maar ook om te zoeken naar kleine dingen die me opvallen. Verlekkerd dat detail aan een mouw uitvergroten, helemaal enthousiast worden van dat opvallend patroon, die kleurencombinatie…

Soms gewoon een knoop of hoe een stof vloeit, dat mijn hoofd weer doet tollen met naaiprojectjes. Of naai-ideeën beter gezegd. Sommige doenbaar, anderen eerder weggelegd voor couturiers van Chanel, denk ik.

Het zijn losse flarden, die in mijn achterhoofd blijven malen, maar zich vormen tot iets concreets, als ik de juiste stof in mijn handen heb. pinterest4Zodat die pin, die al maanden op mijn bord staat, weer dat tikkeltje extra geeft aan mijn volgende creatie.

En jullie ? Wat werkt voor jullie als muze? Waar halen jullie je inspiratie?

Tot schrijfs,

Margot

2 gedachten over “Vermijden van een sewing bloc: Pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s