Warme knuffeltrui

Door al het naaiwerk, is mijn brei een beetje in de vergeethoek geraakt. Voor mijn verjaardag, vorig jaar in januari, had ik van een goede vriendin zes bollen wol gekregen, in principe genoeg voor een trui. Het was een dik garen (Katia North52 % Scheerwol, 48 % Acryl) in een prachtig petrolblauw. Ik wist meteen wat ik ermee wilde maken: een lekker warme cardigan. In La Maison Victor stond het ideale patroon: de Rosina cardiagan.

rosina-cardigan-foto-lmv

Jammer genoeg waren mijn bolletjes wol van een andere dikte, maar aan de hand van een proeflapje kon ik de stekenverhouding aanpassen, en alles omrekenen. Ik breide een paar rijtjes boordsteek aan de start van elk pand, omdat ik zoiets wat mooier vind qua afwerking, waar het originele patroon meteen van start ging. Met een naald nr 9 ging het breien razendsnel en ik had net voldoende wol voor de hele trui.

Toch was ik niet echt tevreden, want hij leek onafgewerkt. Ik breide dus nog een mooie boordstrook, en zette die aan de rand van de voorpanden en in de hals. Ik ben klaar voor de koude maanden! Wat vinden jullie ervan?

rosina-cardigan-versie-lieve

Tot snel,
Lieve

6 gedachten over “Warme knuffeltrui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s