Romeo… of toch maar Julia?

Ergens julia-cardigan-openingin het voorjaar zag ik een bericht op de blog van Droomstoffen verschijnen. Het vestje dat Yvette droeg, heeft meteen mijn hart gestolen. Ik bestelde dus de grijze glitterstof en haalde het patroon  in huis.

Yvette verzekerde mij dat het een heel simpel patroon was, maar toch stuitte ik opnieuw op mijn drempelvrees. Stof en patroon bleven dus een hele tijd liggen, wachtend tot ik de moed verzameld had om eraan te beginnen. Deze week stond ik voor mijn kleerkast, en besloot ik dat ik dringend truitjes nodig had. Lag er niet zo’n mooi gebreid tricootje in mijn stoffendoos? Ja hoor, ik ging aan de slag, en een paar uur later was ik een truitje rijker.

moors-m-6u6a5206

De kleinste maat was perfect voor mij, ik heb er helemaal niets aan moeten veranderen. Ik koos voor een versie met dubbele afwerking aan de randen, waardoor er nergens zoompjes zichtbaar zijn en de binnenkant van de cardigan hetzelfde is als de buitenkant. Dat maakt de afwerking net iets luxueuzer, en het truitje wat warmer.

Volgende keer maak ik een versie in een blazerstofje, en zonder boordje aan de mouwen. Dat wordt volgens mij ook een heel leuk vestje.

moors-m-6u6a5015

Bedankt aan de fotograaf, mijn ventje Michael, die er telkens weer in slaagt, mij op mijn best in beeld te brengen!

Tot snel,
Lieve

14 gedachten over “Romeo… of toch maar Julia?

 1. Wat een mooi kleding weer gemaakt, ook een pluim voor de fotograaf die de kleding zo’n mooi laat uitkomen met zijn toffe modellen.

  Like

 2. Heel mooi vestje. Knap gedaan. Ik zag dat jouw foto’s genomen zijn op de parking van het UZ Gent. Ben jij vanuit de buurt? Ik woon in Lochristi, maar heb gewerkt op domein van het UZ Gent, maar wel aan de universiteit. Groetjes, Elke

  Like

 3. Heel mooi, ik vind de versie met dubbele afwerking ook het best!
  Ik heb dat vestje een tijd geleden ook gemaakt, maar bij mij was het een dikke flop. Een combinatie van een te grote maat (hoop ik) en misschien niet de juiste stofkeuze. Valt jouw stofje heel soepel? Ik vraag me af of het beter zou zijn als ik een volgende keer een iets minder soepel stofje zou nemen (want het mijne was echt wel héél soepel), vandaar mijn vraag. Alvast bedankt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s