Gelezen en goedgekeurd: Naaien met de Lockmachine

Met Kerst kreeg ik twee zalige cadeautjes, waardoor mijn hobby vanaf dat moment nog net iets leuker werd: mijn lieve schoonfamilie gaf mijn een Juki MO-654-DE lockmachine cadeau, iets waar de andere Girls in Uniform stiekem, en ook openlijk, een beetje jaloers op zijn ;-). Margot, de schat, attent als ze is, dacht meteen verder, en legde voor mij en Tatiana een super naslagwerkje onder de kerstboom: Naaien met de Lockmachine.

14160_b

Het boek start bij de basis, en legt je uit wat een lockmachine is, hoe je zo’n ding moet klaarmaken voor gebruik, en de auteur toont je perfect, met foto’s, aan waar het fout loopt, als je ineens lussen hebt, of lelijke steken maakt. Voor elk probleem een pasklare oplossing, zo heb ik het graag!

import_178_059-84425_3

Het naslagwerkje neemt mee in de wereld van het over- en flatlocken. Of je nu overlockt met twee, drie, vier of vijf dragen, voor elke machine vind je een heldere uitleg en de meest voorkomende technieken. Het boek is overvloedig geïllustreerd, met heel duidelijke foto’s van elke stap. De uitleg is makkelijk leesbaar (geloof mij, het is soms anders!) en bevattelijk geschreven, zodat zelfs de grootste leek stap voor stap de weg vindt naar een mooi resultaat.

 

Ja, ik wist wat een overlockmachine was, en ik had er wel eens eentje gebruikt tijdens de naailessen bij Boho Atelier, maar verder dan rechtdoor locken, kon ik eigenlijk niets. Binnenkort volg ik twee lessen bij Mertens in Melle, waar ik de machine kocht, maar voorlopig helpt dit boek mij perfect verder.

Mooi meegenomen: het boek eindigt met een hoofdstuk vol leuke projectjes, zoals een omslagdoek, een boodschappentas, een simpele top of jurk… Ik ging er meteen mee aan de slag, en maakte een kussenhoes, waar je de fotoplaid in kan opbergen. Ik leerde al doende hoe ik heel makkelijk, dankzij de lockmachine, een tunnel kan keren, en mijn schoonmoeder was blij met het extra cadeautje.

import_178_059-84425_6

Kerst is intussen voorbij, maar misschien is dit boek wel een leuke cadeautip voor Valentijn? Want de liefde van de man gaat door de maag, maar die van ons gaat zeker en vast via onze naaimachine :-).

Tot snel,
Lieve

Naaien met de Lockmachine – Julia Hincks – Librero – ISBN 978-90-8998-442-5

3 gedachten over “Gelezen en goedgekeurd: Naaien met de Lockmachine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s