Sweater met kant

Op het laatste Stoffenspektakel van 2016, kocht ik drie sweaterstofjes: een hele mooie grijze met blauwe sterren en een blauwe met gouden sterren. Al dat sterrengeweld leek mij wat te veel, dus zocht ik een stofje dat erbij zou passen, om dan de mouwen of boordjes af te werken. Jammer genoeg was de verlichting in de hal niet ideaal, en bleken de kleuren helemaal niet samen te passen. De sterren werden verwerkt, en ik bleef zitten met een coupon jeansblauwe sweaterstof, die op zich nogal saai leek.

Op Facebook vond ik inspiratie om de sweater toch wat specialer te maken. Ik zou de mouwen overtrekken met (licht rekbaar) zwart kant van Mertens Mercerie. Ook het patroontje kocht ik bij de superlieve dames, Inge en Nancy. Met Burda Style 6990 maak je vijf verschillende t-shirts of sweater, telkens met raglanmouwen, maar met een andere lengte of kraag. Ik koos voor de versie met rolkraag.

Het is een makkelijk patroontje, al moest ik vanaf de taille naar de heupen toe wel wat innemen, maar op het eind liep het toch even mis. De rolkraag raakte niet over mijn hoofd… Ik vermoed dat het wel lukt met boordstof, maar ik wilde dezelfde stof als de rest van mijn sweater, en die rekte niet voldoende. Gelukkig merkte ik het op, voor ik de kraag aan het shirt naaide. In plaats van een hele nieuwe lap te knippen, zette ik er een stukje zwarte kant tussen aan de achterkant, en dat vind ik eigenlijk nog wel een leuk detail…

moors-m-6u6a5639-giub

Het werd een sweater die ik zowel sportief, als casual chique kan dragen, op een blauwe jeans met sneakers, of met een leuke ketting en oorbellen op een zwarte skinny, en hakken eronder. Een veelzijdig model, en een patroon dat ik zeker vaker ga gebruiken!

moors-m-6u6a5623-giub

Wat vind jij ervan?

Tot snel,
Lieve

PS: Dankjewel, schatje, voor de mooie foto’s!

13 gedachten over “Sweater met kant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s