Februari: aan de kant!

Februari, de maand waarin heel wat van ons op een bepaalde dag toch wel een attentie verwachten, nietwaar dames?

De Valentijnsperiode is ook de perfecte gelegenheid, om eens een themamaand op onze blog te lanceren. Het thema? Wat anders dan dé romantische stof bij uitstek, waar we een vrees-haat-liefdesverhouding mee hebben: kant.

Mouwen met kant

Mijn vrees voor kant had ik al een beetje opzijgezet, dankzij de lingerielessen, maar hoe enthousiast ik ook ben over kant, het duurde nog wel een tijdje, voordat ik het stofje bij mijn naaisels wou betrekken.kanttshirt4

Ik had nog mooie schulpkant van mijn lessen bij Queen B,  maar te weinig om er iets van te kunnen maken, en te veel om weg te gooien. Wat doe je daar dan mee? In plaats van het te laten liggen in mijn stoffendoos, besloot ik het als detail te gebruiken voor een T-shirt, dat ik uit een restje tricot ging maken .

Een kanten detail dus, aan een simpel T-shirt. Mijn moeder vond dat de mouwen van mijn zelfgemaakte T-shirts wat kort waren, dus wist ik  onmiddellijk waar dat kanten detail ging komen.

Het T-shirt uit het Veritas magazine had ik al eens gemaakt, dus dat ging vrij vlot. Mijn schulpkant was een elastische band van 12 cm breed, dus als ik die doorknipte, had ik net genoeg om mijn beide mouwtjes te verlengen, en onderaan nog een band aan te zetten.

kanttshirt3Aangezien het elastische  kant is, gebruikte ik een tricotsteek om mijn kantbandje vast te zetten. Om de uiteinden van het kant iets makkelijker aan elkaar vast te zetten, plooide ik het steeds een halve cm om, om toch iets meer stof te hebben bij het vaststikken.

Gebruik kleine, scherpe naaldjes om je kant vast te zetten, en stik langzaam en geduldig, dan lukt het wel.

Voor de oplettende lezer, die zich afvraagt waar de kanten band onderaan mijn T-shirt is gebleven…. een laatste tip: zet geen warm strijkijzer op elastische kant, want dat smelt letterlijk als sneeuw voor de zon. Dus na die uitschuiver op de valreep… zucht… heb ik de rest van het kant onderaan er maar afgehaald.

Maar voila: ziehier mijn eerste kanten detail.  Misschien een leuk idee om je eens aan kant te wagen?

Tot schrijfs,

Margot

PS: met dank aan Laura De La Colline, voor de prachtige foto’s!

6 gedachten over “Februari: aan de kant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s