Eén jaar Girlsinuniform – tijd voor cadeautjes!

Op een zonnige namiddag, eind mei 2016, besloten drie stoere meiden samen iets leuks te doen. Margot, Tatiana en ik ontdekten onze gezamenlijke passies voor naaien en schrijven, en hadden de grootste lol terwijl we een leuke naam zochten voor ons kindje. Lang moesten we niet brainstormen. We hebben namelijk nog iets gemeen: ons uniform! Girls in Uniform… als je het in het wilde weg intikt op Google, krijg je nogal kinky dingen te zien, maar wij wilden het er wel op wagen.

Een paar maand later gingen we officieel van start, en vandaag kijken de Girls terug op heel wat leuke creaties:

© MOORS M - 6U6A2760 copieErgens onderweg trok Margot voor enkele maanden haar desertkleurig uniform aan, en nam An haar plaats in. Tijdelijk, zegt ze nog steeds… maar ik hoop dat ze het bloggen te leuk vindt, om ons na Margot’s terugkomst te verlaten. Want wàt een toffe dingen maakt de kaki commandant! In de #naaimaandtegenverspilling toverde ze bijvoorbeeld een mannenhemd om tot een supertof hemdje-met-das voor haar dochter. Van mij mag deze sympathieke meid gerust blijven, wat denk jij?

Hemd en das Dita

 

 

IMG_0520Zo’n drietal jaar geleden verdiepten Margot en ik ons in de militaire staftechnieken. Door dat intensief jaar samen studeren, pakten Margot en ik de draad weer op… wat een tijdje later ook letterlijk gebeurde! Wat voor mij als een voorzichtige probeersel begon, maakte Margot tot een aanstekelijke naaiblogster, die geen uitdaging uit de weg gaat en haar geduld zwaar op de proef stelt, onder andere met een herkenbaar patroon uit onze studietijd: een overtuigend en verbluffend resultaat…

tartan5

 

DSCN1043 Voor al onze naaiperikelen kende ik Tatiana niet. Ik ontmoette haar voor het eerst op het terras van Lieve, toen we onze wilde blogplannen voor de eerste keer bespraken. Sindsdien heb ik die spontane meid met haar aanstekelijke lach en haar Gents accent beter leren kennen. De jonge mama naait graag voor haar kinderen en is niet bang voor een uitdaging, als de kroost weer met een gekke naaivraag komt. Mijn favorietjes van Tatiana zijn ongetwijfeld de pyamamonsters. Zo leuk, zo praktisch en ik weet zeker dat elk kind wel zoiets op bed wilt hebben, om de slaapkledij in weg te bergen.

IMG_0397

 

moors-m-6u6a4449 Ik leerde Lieve kennen tijdens de lessen in Boho-atelier, en stond toen al versteld van haar keuze voor prachtige stoffen en patronen. Bij Lieve verandert een mooie stof in een ‘gouden’ jurk. Kijk maar naar de Odette die ze maakte voor Let’s Sti(c)k Together, met de prachtige vlinderapplicaties. Het zou zo in de etalage van een klasse-boetiek passen! Ik hoop dat ze ons, en de andere naaisters/blogsters, nog lang mag blijven inspireren om uitdagingen te trotseren, nieuwe wegen te bewandelen en een eigen stijl te zoeken.

© Moors M - 6U6A0119

 

Een verjaardag vieren kan natuurlijk niet zonder cadeautjes! Onze blog is zo leuk geworden, dankzij onze lezers, die ons steeds weer aanmoedigen om het beste van onszelf te geven. We konden een mooi pakketje samenstellen, dat we van onze gulle sponsors Mertens Mercerie, Toverstof en Marie Karo mogen verloten onder jullie: een prachtige zomerjacquard, een paneel van Lotte Martens, en twee handige opbergers voor klosjes en spoeltjes. Mooi, toch?

©Lieve Deduytschaever 170525 10

Wat moet je doen om kans te maken op dit prachtige pakket? Klik op a Rafflecopter giveaway: volg onze blog via WordPress of mail, like de Facebookpagina’s van de gulle schenkers, en vertel ons onder dit bericht wat je leuk vindt aan Girlsinuniformblog, of wat je nog van ons zou willen zien. Op 10 augustus maken we de winnaar bekend.

Veel succes!
Margot, Tatiana, Lieve en An

 

81 gedachten over “Eén jaar Girlsinuniform – tijd voor cadeautjes!

 1. Proficiat! Ik herinner me nog goed dat ik zo nieuwsgierig was naar jullie na een teaserpost op facebook. Ik heb er geen spijt van dat ik jullie volg! Wat een leuke variatie aan naaisels zag ik hier al passeren. Doe zo verder meiden!

  Like

 2. Hey Girls in uniform

  Ik vind dat jullie een enorm leuke blog hebben! Jullie hebben een stoer beroep, maar daarnaast maken jullie echt heel mooie creaties (jullie combinatie van jullie werk en jullie hobby vind ik fantastisch).

  Ik zou het leuk vinden om eens ern tutorial te lezen (kan vanalles zijn) of bijvoorbeeld hoe jullie patronen, stoffen, … bewaren.

  Maar doe vooral zo verder!

  Geliked door 1 persoon

 3. Idd jullie blognaam prikkelt alle zintuigen 😉. Ik sta keer op keer versteld van de mooie dingen die jullie maken. En die foto’s. …. Om jaloers op te zijn. Die fotograaf kent ervan.
  Nog veel plezier met het bloggen.
  Één stofjes, ja, daar heb je nooit genoeg van 😉

  Like

 4. Ik volg jullie via bloglovin’, mag dat ook? 🙂
  Ik volg ook nog niet zo lang, maar was geïntrigeerd door jullie combinatie van werk en hobby en ik werd niet teleurgesteld tijdens het lezen!

  Like

 5. Heel leuk dat jullie blogs en creaties “uniform”, maar toch verschillend zijn… Leuk dat er ook steeds wat achtergrondinfo bij komt.

  Like

 6. Ik volg jullie al eventjes en sta telkens versteld welke leuke en originele creaties jullie kunnen maken. Vooral de afwisseling tussen jullie samenwerking en verhalen vind ik inspirerend om te volgen. Dat jaar is zodoende voorbijgevlogen ;o) Fijn om jullie te volgen!

  Like

 7. Proficiat met jullie eerste jaar! Ik hoop dat er nog vele kaartjes zullen volgen. Ik volg ook al een tijd via bloglovin’ en lees jullie naai-, reis- rn missieverhalen héél graag.
  Veel succes nog!

  Like

 8. Proficiat met jullie eerste jaar en mogen er nog vele volgen. Ik lees jullie blog met veel plezier en haal er inspiratie uit.

  Like

 9. Een dikke proficiat met jullie eerste verjaardag. Ik lees al mee vanaf het begin. Altijd leuke blogpostjes, die vlot lezen, met foto’s van jullie mooie creaties. Doe er nog maar veel jaren bij.

  Like

 10. Ik vind het super om te zien en lezen hoe jullie jullie verschillende inzichten, smaken, ervaringen, ….. samen gieten tot één geheel! Vooral doordoen zoals jullie bezig zijn!

  Like

 11. Ik ben toevallig via fb op jullie blog terecht gekomen, maar sindsdien heb ik nog geen enkel bericht gemist denk ik. Toffe, gevarieerde boog met veel dames kleren, bron van inspiratie! Hiphip voor jullie verjaardag!

  Like

 12. Proficiat! Ik vind jullie creaties zeer inspirerend! Ik vind ook leuk dat jullie zo gevarieerde projecten tonen. 4 blogsters zijn beter dan een 🙂

  Like

 13. Ik vind altijd leuke inspiratie op jullie blog en Instagram. Fijn ook dat jullie samen werken zo zie je meer verscheidenheid in de verschillende projecten. Proficiat met jullie blogbirthday!! 🎈🎂🍾

  Like

 14. Wow, nog maar of al een jaar. Het is maar hoe je het bekijkt. Al die prachtige creaties die jullie al gemaakt hebben. Heel leuk jullie vrouwen met power groepje. Doet me altijd wat aan sex and the City denken :-). Prachtige vrouwen met mooie creaties…. een inspiratie voor andere naailiefhebbers..Op naar h et volgende jaar met minstens zoveel (naai)plezier en hartverwarmende momenten samen….

  Geliked door 1 persoon

 15. Hoi meiden,
  Hier een felicitatie vanuit Holland! Ik volg jullie al zo’n beetje vanaf het begin. Het is zo’n leuk idee, met een groep meiden een naaiblog. Ik zie graag wat jullie allemaal maken. Ik heb de Rafflecopter helemaal afgewerkt hoor, niet alleen een visit, maar ook een like 😉
  Ga ajb nog jaren door met jullie toffe blog!
  Groetjes Martine van de DIY Diva

  Like

 16. girls in uniform : ik vind het fantastisch dat jullie zo’n job combineren met een super hobby en nog met jullie gezin ,altijd fijn om te lezen wat jullie nu weer maakten of deden! doe er nog maar heel wat jaartjes bij ik blijf paraat x

  Like

 17. Hallo, eerst en vooral een dikke proficiat en doe zo voort!! Ik ken niemand persoonlijk, maar cia een collega ben ik te weten gekomen dat Lieve zijn nicht is en dat zij super mooi kan naaien (dat was vorig jaar toen ik net was ingeschreven in het avondonderwijs mode en creatie, ik nam een kijkje… en inderdaad elke keer weer toffe, mooie kleding. Ondertussen heb ik mijn eerste jaar met succes beëindigd en begin ik in september aan het 2de jaar)

  Like

 18. Proficiat met jullie verjaardag 🙂 Ik volg jullie vooral omdat jullie telkens uitproberen wat ik niet durf, en jullie resultaat is elke keer zo geslaagd waardoor ik me er dan toch durf aan te wagen 🙂

  Like

 19. Een jaar al!! Wauw! Proficiat girls! Het is misschien wel wat egoïstisch mee te doen met de giveaway maar goed, op 10 augustus zette ik 9 jaar geleden de meest fantastische dochter ter wereld op de aardbol. Dat verdient toch een kadootje nietwaar? 🙈😁🍀

  Like

 20. Proficiat! Tot nu toe volgde ik de blog nog niet rechtstreeks, maar klikte ik wel door wanneer ik iets op facebook zag verschijnen. Het toffe aan jullie blog is dat jullie steeds iets origineels maken, wat ik nog nergens anders gezien heb. Inspirerend! Doe dus maar gewoon verder met wat je bezig bent zou ik zo zeggen!

  Like

 21. Hi, ik volg jullie kortelings gezien ik nog maar een beginner ben.. maar ik vind jullie naaisels top! Ook het concept is geweldig. Proficiat met jullie 1jarig jubileum! Wat ik wel nog zou zien zitten dat jullie zouden kunnen maken is een stoere (maar toch girly) sport/weekend-tas.. ik wens jullie alvast nog zeer veel succes in al jullie komende projecten toe! Doe vooral zo voort! Grtjs Gabrielle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s