Een twijfelaartje

Van zodra ik de eerste pentekening van de Heron zag, was ik verkocht. De dames achter Blou weten altijd precies wat ik mooi vind, en ik ben er dan ook altijd als de kippen bij om mij kandidaat te stellen voor de testgroep. Mijn eerste Heron werd meteen mijn favoriete truitje!

© Moors M - 6U6A5458

Alleen… ik kan het niet laten patroontjes een beetje naar mijn humeur en zin van dat moment aan te passen. Ik maak dan ook zelden iets exact zoals de ontwerper het bedoelde.

© Moors M - 6U6A5408.jpg

Toen ik een prachtige oudroze velours zag staan op de site van Studio Sanne had ik een ander doel voor ogen. Maar mijn eerste Heron smaakte naar meer en de roze velvet lag naar mij te lonken.

Wat een leuk stofje: vanuit elke hoek ziet het er anders uit, de kleuren veranderen, er verschijnen vormen die je niet eerder zag, de accenten verleggen zich… Het maakte mij wel een beetje bang voor het resultaat, want vraagt zo’n stof nu om een strak of een los model?

© Moors M - 6U6A5448.jpg

De stof heeft een heel leuke rand en een prachtige gladde binnenkant, wat mij deed fantaseren over de mogelijkheden.

© Moors M - IMG_6809.jpg

Laat de Heron zich nu perfect lenen voor dat soort improvisatie!

© Moors M - 6U6A5427.jpg

Ik verving de paspel uit het originele ontwerp door de rand van de stof en liet die terugkomen in de mouwboord. Om het geheel niet té druk te maken, verving ik de pofmouwen door een recht model. Soms is te veel ook echt te veel, toch?

© Moors M - IMG_6814

Voor eenieder die aan de slag wil met velours een goede raad: gebruik nooit binnenkant op binnenkant! De bovenkant van dit truitje is namelijk gedubbeld en de gladde binnenkanten leiden echt hun eigen leven.

Vreselijk lastig om te naaien (honderden speldjes en nog schuiven!), maar ook eens alle stukken aan elkaar, blijft het bovenstuk schuiven.

© Moors M - 6U6A5496

Over het eindresultaat zijn de meningen verdeeld. De testgroep van Blou was niet eensgezind, en ook Sanne was niet zeker wat ze ervan moest vinden… Maar ik ben overtuigd en dus ging ik met mijn ventje (die niet bij de fans van het truitje hoort) op stap voor een fotoshoot.

© Moors M - 6U6A5380.jpg

Dit is dus een heuse test voor mij… wat vinden jullie ervan? Is het draagbaar of stop ik het beter weg in een donker hoekje van mijn kleerkast?

© Moors M - 6U6A5437.jpg

Tot snel,
Lieve

PS: Nog tot morgen krijg je 15% korting bij aankoop van dit heerlijke patroontje!

10 gedachten over “Een twijfelaartje

 1. Hey Lieve,
  Jouw truitje is zeker niet voor in een donker hoekje.Het is anders, origineel, gedurfd en persoonlijk.Toen ik dit truitje zag, moest ik meteen denken aan het stukje olijf-groene velours de panne, dat ik nog heb liggen. Dat is misschien de juiste bestemming (sorry voor het lenen van je idee). Het patroontje heb ik na je eerste Heron al besteld. De pofmouwen zijn zeer overtuigend. Ik ging thans niks meer kopen -geen stof – geen patroontjes – tot alles is opgewerkt wat ik nog heb liggen ;-). … groetjes Elly

  Like

 2. Ik zei het al in de testersgroep, ik zou eerlijk gezegd ook twijfelen. Ook nu denk ik bij de ene foto ‘Prima toch!’ en bij de andere ‘Euh …’. De mouwboordjes vind ik echt tof zo, de streep op het voorpand laat het geheel dan weer precies wat raar ‘trekken’, maar al bij al, nu ik wat meer foto’s zie dan in de testersgroep: gewoon dragen!

  Like

 3. Bij de foto op de paspop vond ik het niet zo mooi, de aanfoto’s vind ik dan wel meevallen. Echt een grote fan ben ik niet, maar zoals hierboven al gezegd, op de ene foto komt de top veel beter tot zijn recht dan op de andere… Waarschijnlijk ook een resultaat van het type stof.. Gewoon dragen als je’m leuk vindt hoor!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s