Bikini weather – Let’s Sti(c)k Together

Intussen weten jullie dat ik zelden een editie van Let’s Sti(c)k Together oversla. Met een hele rits blogsters rond hetzelfde thema werken is steeds een bron van inspiratie.

18157163_10211358990223802_4807226239215224763_n

Vorig jaar rond deze tijd blogden we over zon, zee, strand, deze keer draait alles rond vakantie. Voor de meesten zijn de zomermaanden hét moment om te herbronnen en al ga ik zelf pas later in het jaar op vakantie, ik geniet met volle teugen van het mooie weer en van de ontspannen sfeer die vakantiegangers meebrengen als ze terug aan het werk gaan.

© Moors M - 6U6A6603

Hoe ik deze uitdaging zou aanpakken, daar moest ik niet lang over nadenken. In mei ging ik, na een lange burn-out en een paar maand deeltijds, opnieuw fulltime aan het werk. Net in die eerste week zag ik een testersoproep van Petite Stitchery & Co. Kelly had een leuke bikini ontworpen en zocht mensen die het patroontje wilden uittesten. Ik vergat even dat zo’n fulltime herstart toch wel zwaar zou wegen en tekende enthousiast in voor de test.

Starbird-Tutorial-Cover

Een patroontest gaat meestal heel snel: je krijgt het testpatroontje en moet -in dit geval binnen de week- je bevindingen en foto’s doorsturen. Toen bleek dat ik moeilijk aan mijn naaimachine geraakte, dat er nog heel wat bijsturing nodig was aan het patroon, dat Kelly die ‘verdomde burrito-methode’ gebruikte (die ik toen nog niet onder de knie had, maar nu, dankzij een andere patroontest, wel!) en dat het weer te slecht was voor bikini-foto’s, sloeg ik volledig in paniek en brak ik de test af.

© Moors M - 6U6A6702

Ik voelde mij ontzettend schuldig en bleef zoeken naar een manier om het goed te maken met Kelly. Dit thema kwam dus als geroepen!

© Moors M - 6U6A6452

Vakantie… voor mij het ideale moment om te ontstressen. Wij gaan meestal een weekje of twee naar de zon en zijn echte ‘zwembadliggers’. Rusten, zonnen, lekker eten, een boekje lezen, een beetje sporten en af en toe een uitstap: meer moet dat niet zijn! Ik heb dan ook een hele collectie kleurrijke bikini’s, de ene al wat meer geschikt voor een egale bruine teint als de andere.

© Moors M - 6U6A6498

De Women’s Starbird Swimsuit is geen bikini voor zonnekloppers. Daarvoor bedekt het bovenstukje net iets te veel. Maar het is het ideale model om te gaan zwemmen of voor een partijtje beachvolley.

© Moors M - 6U6A6623

Het is een enorm veelzijdig patroontje. Je kan kiezen tussen een bovenstuk met of zonder strik, een ronde rug of racerback, en ook je cupmaat kan je makkelijk aanpassen. Het broekje kan je volledig naar je zin veranderen: een hoge of lage beenuitsnijding, een hoge of lage taille? Alles kan! Het patroon is gemaakt voor de maten XS tot 3X. Daardoor is de bikini geschikt voor vrouwen in alle vormen en maten.

© Moors M - 6U6A6536

In België is echte zwempakstof nog vrij moeilijk te krijgen. Online zijn er wel wat shops die het verkopen, maar die bieden meestal nogal schreeuwerige prints of uni-kleuren aan en ik vond niets naar mijn zin.

© Moors M - 6U6A6680

Ik trok dus opnieuw naar Toverstof voor die fantastische sportstof, waar ik ook een leuke sportoutfit uit maakte. Ik gebruikte dezelfde stof als voering.

© Moors M - 6U6A6652

Ik koos voor een top met strik en -op aandringen van mijn ventje- voor het minst verhullende broekje. Omdat zo’n broekje in mijn ogen enkel goed is om plat op je rug op de strandstoel te liggen, maakte ik er een luchtig strandrokje bij.

© Moors M - 6U6A6824

Eerlijk is eerlijk: de pasvorm is schitterend. Top en broekje zitten als gegoten… in tegenstelling tot heel wat andere broekjes uit de winkel, die ik constant van tussen mijn billen moet trekken. Haat jij dat gevoel ook zo hard?

© Moors M - 6U6A6467-2

De andere vakantie-creaties kan je bewonderen bij een hele horde blogsters:

FlaflinkoJustineGirls in UniformSewing à la carteWoohoo by DavinaLarthFrullemiekeNathalie’s NaaiselsStokstaartjedoethetzoadivastyle
Ma’am Musketier  –Wilwarin made with love  – Marieke FalderiekeNaaiz
Two OwlettesMade for Inka – VitessStofjesverslaafdLunatiek – Liesje
NoxeemaNaaisdrovje!Just DelphineDraadjesKhadetjes – Miel de fleur

Wat denk je, ben ik geslaagd in de uitdaging?

© Moors M - 6U6A6789.jpg

Tot snel,
Lieve

 

PS: voor de shoot ging ik weer eens op stap met ‘mijn vliegtuigfotograaf’ Michael Moors, ook gekend als ‘de man van Lieve’ 😊. We trokken opnieuw naar de Blaarmeersen in Gent, waar mijn ventje op een van de warmste dagen van het jaar deze leuke foto’s van mij nam. Dankjewel schat, voor jouw niet-aflatende steun, aan de blog en in het dagelijkse leven!

© Moors M 1712

 

67 gedachten over “Bikini weather – Let’s Sti(c)k Together

 1. Echt heel mooi! Hoeveel stof heb je nodig voor zo’n bikini?
  Chapeau voor het poseren in bikini trouwens en nog veel plezier, volgens mij wordt die ideaal voor komend weekend met die temperaturen

  Like

  1. Dankjewel. Hard werken hoor, zo’n bikinishoot… Geen idee hoeveel stof ik gebruikt heb. Ik had een meter gekocht, waarvan ik al een stuk gebruikt had voor de mislukte test. Daarna kocht ik nog een halve meter voor het rokje.

   Like

   1. Dat wil ik wel! Waar kocht je patroontje? Ik heb bij toverstof de spotstog gekocht en verschillende loopbroeken gemaakt!

    Like

 2. Waw!
  Zo’n test is toch wat stress he. Veel mensen zien alleen de leuke kant (en ik achteraf ook). Maar op het moment zelf denk je toch wel eens “waar ben ik nu in godsnaam aan begonnen!”.
  Sjiek dat je nog even campagne voert om het goed te maken. Want amai, die bikini staat jou echt geweldig. Als mijn to do lijst al niet te lang was voor dit weer, zou ik die bikini dadelijk toevoegen.

  Like

 3. Wauw! Wat een knaller van een blogpost! Kei mooi gemaakt en supermooie foto’s! Mij aan een bikini wagen, daar zou ik zelfs niet eens opkomen! Wie weet… Dan neem ik exact hetzelfde patroontje hoor ;-)! Zo mooi!

  Like

 4. Wauw wauw wauw!
  Wat een prachtige bikini en mooie foto’s!
  Hij ziet er heel comfortabel, maar toch ook heel sexy uit en dat model er in mag er ook echt wel wezen zenne amai 🙂
  Misschien moet ik mij toch ook eens wagen aan een homemade bikini met zo’n leuk rokje bij, dan ga ik mij misschien wat meer op mijn gemak voelen dan eentje van uit de winkel dat precies nooit echt goed zit zoals je zelf ook zegt.

  Like

 5. Ik maakte vorig jaar een bikini voor mezelf en was ook aangenaam verrast dat die gewoon zoveel keer beter zit dan een winkelexemplaar. Logisch, want je probeert die ook passend te maken ;. Ik vind dat jij dat ongelooflijk schoon gedaan hebt, ook al was het met dat testen niet zo evident, idem voor een plek voor de foto’s… ik vind het zo, zo mooi, het geheel.

  Like

 6. Wauwie!!! Vooor de bikini en de foto’s!!! Dit type bikini lijkt me ook ideaal om op het strand te spelen met de kindjes, want die durven nogal eens te trekken op de verkeerde plaatsen (ik ben ervaringsdeskundige), maar sportievere bikini’s zijn vaak zo standaard en saai.. Of je vindt in de winkel een leuk broekje met een niet zo leuke top of omgekeerd… Misschien moet ik mij er toch eens aan wagen, maar ik vrees dat ik het niet op foto zal vastleggen. Maar mijn complimenten voor jouw foto’s!! Je staat er geweldig mooi op!

  Oh, en wat dat testen betreft, ik doe dat nogal vaak (ik heb er nog de tijd voor) en ik merk dat ontwerpers echt wel begrijpen dat er iets kan tussenkomen. Zoals zij dan zeggen “Life happens”, ook bij henzelf wordt een test al eens wat verschoven. Zolang je niet elke keer met een excuus afkomt, zal je er niet op afgerekend worden, maar wel chapeau dat je het op deze manier wil goedmaken! Ik moet dit patroontje echt in mijn achterhoofd houden!

  Like

 7. oh prachtig gedaan. Een geschikte bikini vinden is een nachtmerrie voor mij. Meestal pas ik er 100 en kom ik met één naar huis die nog niet helemaal naar mijn smaak is. Dit moet ik dus wel eens overwegen! Ik noteerde het patroontje. Die van jou is alvast schitterend

  Like

 8. Super mooie bikini in een mooi stofje. Hij staat je prachtig. Dit patroon zou hier bij dochterlief ook nog in de smaak kunnen vallen. Weegt je bikini niet zwaar, als hij nat is, doordat hij gevoerd is met dezelfde stof ipv voering (ik las dit eens in een boek over … )Dus ben benieuwd naar je bevindingen daarrond.

  Like

 9. Mooi! Het topje ziet er inderdaad zeer sportief uit, hij zou ook goed kunnen als sport-bh denk ik!
  Mag iedereen trouwens meedoen aan Let’s Sti(c)k together, of is het een select groepje?

  Like

 10. Super! En ik herken het stofje van de sportoutfit 🙂 Hij ziet er echt enorm comfortabel uit! Dikke duim voor de durf om zo’n fotoshoot te doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s